Arnhult äger 3,8 procent av Catella

Börs Fastighetsinvesteraren och finansmannen Rutger Arnhult har under det fjärde kvartalet köpt nästan 2,5 miljoner aktier i finansbolaget Catella.

Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering.

I och med ökningen, som till allra största delen utgjordes av B-aktier, äger Rutger Arnhult drygt 3,1 miljoner B-aktier och 128.936 A-aktier.

Hans innehav motsvarar 3,8 procent av aktiekapital och 3,9 procent av rösterna. Ökningen under fjärde kvartalet motsvarade 2,9 procent och investeringen uppgick till cirka 65 miljoner kronor baserat på snittkursen under perioden.

Det är sedan tidigare känt att en annan finanskändis, den norska hotellägaren Petter Stordalen, ökat i Catella. Den 23 december flaggade han för 5,3 procent.

Ägarstatistiken visar samtidigt att Swedbank Robur under det fjärde kvartalet sålt hela sitt innehav, nästan 6 procent, i Catella. Delar av den försäljningen är känd sedan tidigare. I slutet av oktober flaggade Robur för att innehavet hade minskat till 4,3 procent av aktiekapitalet i finansrådgivaren.

Rutger Arnhult aktieportfölj består enligt Holdings av innehav i 26 bolag. Den är värdemässigt koncentrerad till fastighetsbolagen Klövern (där han är vd), Corem, Sagax och Castellum.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -