Avknoppningar, hyresmäklare och den stora tjälesbristen

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

V. Heta kandidater för att ta över som ledare för Vänsterpartiet är Nooshi Dadgostar, Ulla Andersson och Rossana Dinamarca. Ingen av dem har ännu sagt om de vill ta över efter Jonas Sjöstedt eller ej. (DN, SvD)

HYRESMÄKLARE? Hyresrätter kommer att få egna mäklare i framtiden, tror Fastighetsägarna. Detta eftersom det vanliga kösystemet i Bostadsförmedlingen inte räcker till. (SvD)

SKOGSBOLAG. Den milda vintern gör det svårt för skogsbolagen att avverka eftersom maskinerna behöver tjäle för att ta sig fram. De börsnoterade bolagen uppges hittills ha klarat att lösa situationen men har behövt "planera om". (DI)

STORPOSTEN INVISIO. Erik Selins köp av en storpost i Invisio var en ren tillfällighet efter att ha sett en presentation av vd, uppger fastighetsmiljardären för Di. (Di)

AVKNOPPNING. Strategiskt är Electrolux förestående avknoppning av de professionella produkterna bra, och de båda bolagen kan tillsammans komma att få en högre värdering än dagens. Det skriver Di:s analytiker Ulf Petersson i en kommentar. (Di)

RAPPORTSÄSONG. Förra rapportperioden var extraordinär men nya rekordnivåer, väntad fortsatt låg ränta och avtagande konjunkturoro gör det svårare för börsbolagen att överraska positivt i den kommande rapportsäsongen. Det menar skriver Di:s analytiker Mikael Vilenius. (Di)

JULHANDEL. Många företag inom modebranschen har haft det tufft där Black Friday tagit en allt större del av julhandeln. Däremot har hemelektronik och leksaker har haft en bra julförsäljning i december. (SvD)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -