Kindred: Hälften från sportboken

Börs Av det omkring 30 miljoner lägre ebitda-resultatet i det fjärde kvartalet som kommunicerades i måndagens vinstvarning från Kindred kommer omkring hälften från en lägre sportboksmarginal.

Det sade Kindreds vd Henrik Tjärnström på en telefonkonferens på tisdagen med anledning av måndagskvällens vinstvarning.

I vinstvarningen angavs tre primära orsaker till att ebitda-resultatet kommer att sjunka till i storleksordningen 27-32 miljoner pund från tidigare 58,8 miljoner pund: lägre sportboksmarginal, USA-satsningen samt fortsatta utmaningar i Sverige och Nederländerna.

Sportboksmarginalen kommer enligt bolaget att bli 8,1 procent i det fjärde kvartalet, vilket kan jämföras med 9,4 procent i samma kvartal året innan. På tisdagens telefonkonferens uppgav Henrik Tjärnström att omkring 14-15 miljoner pund kan hänföras till den lägre sportboksmarginalen, varv Frankrike, där spelskatten räknats på bruttoomsättningen, stod för ett tapp på mellan 7 och 8 miljoner pund.

"Sportboksmarginalen kan vara väldigt volatil på kort sikt, men på längre sikt är den stabil", sade Henrik Tjärnström som räknar med att effekten av sportboksmarginalen kommer att gradvis förbättras.

Vad beträffar USA-satsningen var det fjärde kvartalet det första där bolaget är live med såväl retail som online i Pennsylvania och New Jersey. Det negativa resultatbidraget angavs i pressmeddelandet till 6 miljoner pund, vilket enligt Henrik Tjärnström är i linje med bolaget egna förväntningar.

"Vi väntar oss att intäkterna kommer att gradvis tillta och kompensera för investeringarna och att det negativa bidraget kommer att gradvis avta", sade Henrik Tjärnström.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -