Snushoppet, Kina-kramandet och Klarnas gräddfil

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

LÖNER. EU-kommissionens plan för hur lönerna ska öka i Europa och var i Sverige på fredagen för att lugna facken, men LO lät sig inte övertygas. (DI mån)

FI. Politiker kritiska mot FI-chefens tillsynsmodell och riktar kritik mot myndigheten. (SvD mån)

BRITTISKT SNUS-HOPP. Swedish Match ser Storbritannien som otroligt intressant inför det brexit som rycker allt närmare i och med Tories valseger - EU:s snusförbud kan nämligen komma att skrotas. (DI lör)

12 MDR PÅ SPEL. Med totala skulder på över 12 miljarder kronor är Nynäs rekonstruktion en av de största hittills i Sverige. Alla de svenska storbankerna liksom byggbolag som NCC är med på den långa listan av fordringsägare. (DI mån)

ÅRJE FÅR MILJONER. Skistars förre vd Mats Årjes valde själv att lämna sin post. Ändå får han en fallskärm på nära 4 miljoner kronor, i strid mot Skistars riktlinjer. (DI mån)

TV-BRÅK. Rättighetsbråket mellan Com Hem/Tele2 och Telia/TV4 kan vara närmare en lösning efter att TV4:s vd Casten Almqvist sagt sig vilja sträcka ut en hand till Tele2. (SvD mån)

EKHOLMS TOPPCHEF KOPPLAD TILL MUTHÄRVAN. De största pengarna i Ericssons korruptionshärva skickades genom Indonesien. Trots de gigantiska mutorna har den tidigare landschefen fortfarande Börje Ekholms förtroende att sitta kvar i koncernledningen. (DI lör)

GRÄDDFIL TILL NÄTBUTIKER. Betalbolaget Klarna erbjuder både provision och gratis kassalösning till Sveriges största nätbutiker. I gengäld får Klarna viktig kunddata och kan tjäna på delbetalningar och förseningsavgifter. (DI mån)

WALLENBERGS KINA-OFFENSIV. Trots diplomatisk kris och anklagelser om människorättsbrott fortsätter Wallenbergfamiljen att odla kontakter med Kinas högsta politiska ledning. Kina blir också allt viktigare för Wallenberggruppens företag. (SvD lör)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -