Fredagens alla nya aktierekar

Börs Clas Ohlson och Assa Abloy finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

SEB Equities har höjt riktkursen för Clas Ohlson till 130 kronor från 105 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys daterad den 12 december.

Enligt vad Nyhetsbyrån Direkt känner till släpptes analysen efter torsdagens börsstängning. Clas Ohlson handlas till 114:50 kronor på fredagsförmiddagen, en uppgång med 1,3 procent sedan torsdagens stängning.

DNB Markets tar upp bevakning av Storytel med rekommendation köp och riktkurs 170 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för gruv- och smältverksbolaget Boliden till behåll från tidigare köp. Riktkursen sänks samtidigt till 275 kronor från 290 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från mäklarfirman.

"Vi gillar Bolidens diversifierade tillgångsbas, starka balansräkning och integrerade affärsmodell. Förstärkningen av den svenska kronan mot dollarn skapar dock motvind för första gången på sju kvartal", skriver Kepler Cheuvreux.

Mäklarfirman står fast vid potentialen uppåt för koppar, medan zink har backat under året, "vilket är orsaken till att vi ser en neutral 'risk-reward'-profil på kortare sikt".

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av belysningskoncernen Fagerhult med rekommendationen behåll och riktkursen 65 kronor.

Det framgår av ett morgonbrev från banken. Fagerhult stängde på kursen 60 kronor på torsdagen. I analysen framhåller Kepler Cheuvreux att belysningsmarknaden har upplevt ett byte till mer energieffektiva, led-baserade lösningar under flera år.

"Den installerade basen av led-baserade belysningslösningar förblir begränsad och tillväxtmöjligheterna ser ut att vara betydande, särskilt i uppkopplade "smarta" belysningslösningar", skriver analysfirman.

Fagerhult har anpassat sig till marknadsförändringarna och blivit en topp-tre leverantör i Europa genom bolagets förvärvsstrategi med målet att stärka både den regionala exponeringen och produktutbudet, menar Kepler Cheuvreux och påpekar samtidigt att bytet till led också attraherar nya konkurrenter.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Getinge till behåll från köp. Riktkursen sänks till 180 från 185 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev. Getinges B-aktie stängde på 170:25 kronor på torsdagen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Assa Abloy till behåll från sälj. Riktkursen kvarstår på 220 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev. Assa Abloy stängde på 219:50 kronor på torsdagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för HIQ till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 50 från 48 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken. HIQ-aktien stängde på 47:80 kronor på torsdagen.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Fabege till köp från behåll. Riktkursen höjs till 162 från 145 kronor. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 146:70 kronor på torsdagen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -