Boris-seger, TV-tjafset och Handelsbankens analysras

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

BOJO. Det konservativa Tory-partiet med premiärminister Boris Johnson i spetsen vann en storseger i torsdagens brittiska parlamentsval, vilket fick pundet att stärkas kraftigt då han nu väntas kunna "get brexit done". (SR)

FLYG. Moderaterna i Stockholm tvekar om Jacob Wallenbergs initiativ att bygga ut Arlanda, trots att de sitter med i Connect Sweden. (DI)

BOPRISER. DI:s Bostadsråd spår att låga räntor, bostadsbrist och stark köpkraft lägger grunden för årliga boprisökningar på runt 4 procent. (DI)

KLIMATNÖDLÄGE. Klimatexperten Johan Rockström säger att tiden håller på att rinna ut om klimatförändringarna ska kunna bromsas. Vi kan tala om ett nödläge nu, enligt Rockström. (DN)

FI FÅR KRITIK FÖR FRIANDE PENNINGTVÄTTSUTREDNINGAR. Sedan Erik Thedéen tog över som generaldirektör 2015 har myndigheten genomfört 13 utredningar, men inte fällt en enda bank. FI-chefen medger att myndigheten har tittat för mycket på Sverige och borde ha agerat gränsöverskridande tidigare. (SvD)

SVENSK FÖRUNDERSÖKNING MOT ERICSSON. Misstänkta mutbrott utreds av Riksenheten mot korruption, som även har hjälpt till i den amerikanska utredningen. (DI)

HUVUDÄGARE IN I TV-KRIGET. Tele2-storägaren Kinneviks vd Georgi Ganev vill få till ett toppmöte med näringsminister Ibrahim Baylan för att diskutera konflikten mellan Telia och Tele2. (DI)

VÄXANDE POLITISKA KRAV PÅ ATT STATEN SÄLJER TELIA. Moderaterna oroas över att staten, som är Telias största ägare, ger sig in i tv-kriget. (DI)

HISTORIK DOM HOTAR BOSTADSUTVECKLARE. En färsk hovrättsdom som tvingar en hyresvärd att sänka hyrorna på nyproduktion riskerar att få konsekvenser för nybyggnationen i landet och slå mot börsbolagen i sektorn. Fastighetsägarna varnar för flera negativa följdeffekter av domen. (DI, SvD)

HANDELSBANKEN TAPPAR I KUNDRANKNING. Handelsbanken har rasat när det gäller kundernas nöjdhet med analys och rådgivning, enligt Prosperas årliga rankning. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -