Affärsvärldens senaste aktieråd

Börs Köp Studsvik och Rottneros, men vänta med Gränges och Skistar. De rekommendationerna ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

Efter det kraftiga kursfallet i Studsvik går det nu enligt Affärsvärlden att argumentera för att aktien är värd en chans.

Tidningen lyfter fram vd Camilla Hoflunds insats att städa bland Studsviks olönsamma konsultverksamhet och det problemtyngda affärsområdet Tyskland.

En köprekommendation får även pappersmassabolaget Rottneros som anses vara attraktivt värderat med ett starkt kassaflöde.

Aluminiumföretaget Gränges får rekommendationen vänta. Trots bolagets låga värdering har Gränges fått en högre risk. Det sedan bolaget förvärvat det polska Aliminium Konin och då ökat sin skuldsättning.

Gällande Skistar anser Affärsvärlden att det är svårt att på något års sikt se ett påtagligt lyft för aktien. Lägre räntor och därmed lägre avkastningskrav gör dock att värderingen ser mindre ansträngd ut. Detta räcker dock inte längre än till en lyft säljrekommendation och därför rekommenderar tidningen att vänta med Skistar.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -