Onsdagens alla nya aktierekar

Börs Electrolux och Lundin Mining finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Pareto Securities startar bevakning av Magnolia Bostad med rekommendation köp och riktkurs 43 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

Magnolia fokuserar främst på bostadsegmentet i svenska tillväxtområden. På grund av en något brokig historik och svag utveckling under 2019, vilket återspeglas i kursen, anser Pareto att Magnolia är en underdog att hålla kolla på.

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av gymkedjan Sats och sätter då en köprekommendation. Riktkursen är 25 norska kronor.

Sats utvecklas väl med positiva utsikter för intäktstillväxt och marginalexpansion, skriver banken i ett morgonbrev. Sats stängde på 21:21 norska kronor på tisdagen.

Nordea inleder bevakning av Scandic Hotels med en köprekommendation och riktkursen 134 kronor. Det rapporterar Bloomberg News. Scandic-aktien stängde på 91:90 kronor på tisdagen.

Goldman Sachs & Co sänker sin rekommendation för Norsk Hydro till sälj från neutral. Riktkursen sänks till 27 från 31 norska kronor. Det skriver Bloomberg First Word. Norsk Hydro stängde på 32:03 norska kronor på tisdagen.

Barclays Capital sänker sin rekommendation för Lundin Mining till jämvikt från övervikt. Riktkursen är satt till 7 kanadadollar. Det framgår av Bloomberg First Word.

Citi Investment Research sänker sin rekommendation för Electrolux till sälj från neutral. Det framgår av Bloomberg. 

Citi menar att den medvind som många ställt i utsikt för Electrolux under 2020 kommer att bli mindre kraftfull än förväntat, enligt ett referat från Bloomberg News.

Banken har sänkt sina estimat avseende 2020 med cirka 10 procent och ser nu bara begränsad medvind på råvarufronten för Electrolux under nästa år. Den amerikanska tullarna antas förbli en motverkade faktor och även vad gäller valutaeffekter är Citi nu mer negativ än tidigare.

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -