Tisdagens alla nya aktierekar

Börs Epiroc och H&M finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

HSBC sänker riktkursen för SAS till 19:50 kronor från 22:50 kronor, till följd av sänkta prognoser efter bolagets mer pessimistiska guidning i samband med kvartalsrapporten förra veckan. Det framgår av ett marknadsbrev.

Rekommendation köp kvarstår dock och HSBC anser att aktien är "översåld".

HSBC påpekar att SAS bör gynnas av besked om att Norwegian och Ryanair sänker sin kapacitet på nyckelmarknader. Vidare bör SAS enhetskostnader gynnas av lägre bränslepris, ny strategi kring flygplansflottan samt automation, skriver HSBC.

"Även om vi ser vissa långsiktiga risker för inhemsk efterfrågan beroende på ökad miljömedvetenhet tror vi att minskad konkurrens är mycket positiv för SAS.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Indutrade till 337 kronor från 290 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien handlades till 312:80 kronor på tisdagsförmiddagen, en rörelse nedåt med 1,9 procent.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för SKF till behåll från minska. Riktkursen höjs till 186 från 158 kronor. Det framgår av en sektoranalys som släpptes på tisdagen. Aktien handlas kring 185 kronor på tisdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Hexagon till 608 kronor från 554 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien handlades för 527 kronor jämnt på tisdagsförmiddagen, för dagen 1,6 procent ned.

Exane BNP Paribas sänker sin rekommendation för H&M till neutral från outperform. Riktkursen ligger kvar på 200 kronor. Det framgår av Bloomberg.

UBS höjer sin rekommendation för Sandvik till köp från neutral. Riktkursen är 200 kronor. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 180:30 kronor på måndagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för ABB till 27 schweizerfranc från 23 schweizerfranc. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Epiroc till behåll från köp. Riktkursen sänks till 116 från 117 kronor. Det framgår av en analys.

Pareto Securities inleder bevakning av Byggpartner med rekommendation köp och riktkurs 61 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev. Byggpartner stängde på 47:40 kronor i måndagens handel.

UBS höjer sin rekommendation för ABB till köp från neutral. Det framgår av Bloomberg. Ingen riktkurs anges.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -