På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Handelshot, SAS-pengar och det kinesiska ägandet

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

HANDELSHOT 1. Om Kina gör allvar av sitt handelshot mot Sverige står mycket på spel, men på UD vet man ännu inte vad hotet innebär konkret. (SvD lör)

HANDELSHOT 2. USA:s president Donald Trump tvingar omkull WTO:s högsta domstol med sin Amerika främst-agande. Det är ett allvarligt hot för svenska företag, menar utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S). (SvD lör)

SD UPP. Förtroendet för SD:s politik stiger brett på flera områden, och partiet rankas som nummer ett inom invandring och lag och ordning, enligt en Ipsos-mätning. (DN sön)

DELAD BUDGET. Det kan vara dags att återinföra ett system med uppdelning på drifts- och kapitalbudget för staten för att öppna för investeringar, enligt Entreprenörskapsforum. (DI mån)

NYTÄNK. Socialdemokraterna måste prioritera klimatomställningen och fatta modiga beslut om investeringar. Att behålla kärnkraften kan bli en del, enligt tankesmedjan Tiden. (DN mån)

UNG LEDARE. Sanna Marin blir Finlands nästa statsminister, och då med sina 34 år även den yngsta sittande statsministern i världen. (DN mån)

SAS-NOBB. Politikerna vill inte satsa pengar i flygbolaget SAS igen, framgår av en rundringning till en skara politiker efter fredagens delårsrapport, som innehöll dystra prognoser. (SvD lör)

HÖJD SKATT. Kommunerna har det ekonomiskt tufft och nu väntar skattehöjningar i både kommuner och regioner. (DN lör)

BRA REFORM. En reform av Arbetsförmedlingen som baseras på LOV, kvalitetskrav och resultatersättning har utsikter att bli framgångsrik, skriver leverantörer till AF. (DI)

UPPKÖPSREA? Aldrig förr har det kinesiska ägandet varit så stort i Sveriges näringsliv som nu och det är den svaga kronan gör att vi rear ut svenska företag till Kina, skriver Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson Mats Persson. (SvD lör)

SWEDBANKS STÄDPATRULL. Två lojala grå eminenser har tilldelats jobbet att röja upp efter penningtvättsskandalen på Swedbank. Det rör sig om Anders Ekedahl, chef för Anti-Financial Crime och Ingrid Harbo, som leder regelefterlevnadsarbetet (SvD lör).

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -