På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Borättspriserna ned i november

Bostad Bostadsrättspriserna i riket som helhet sjönk 1 procent i november jämfört med föregående månad. Villapriserna var oförändrade. Det visar statistik från Svensk Mäklarstatistik.

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, stigit 1 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, och villapriserna har varit oförändrade.

De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna stigit 4 procent samtidigt som villapriserna stigit 4 procent.

Svensk Mäklarstatistik redovisar prisutvecklingen som tremånaders glidande medelvärden, viktade efter antalet försäljningar, för att dämpa säsongseffekter och tillfälliga avvikelser som inte har med den underliggande marknadsutvecklingen att göra.

För november innebär månadsförändringen att det viktade medelvärdet för september-november jämförs med motsvarande viktade medelvärde för augusti-oktober. För tremånadersförändringen görs jämförelsen med juni-augusti.

"Stockholms bostadsmarknad visar återigen sin oerhörda kraft. Budtemperaturen och prisförväntningarna stiger och ligger nu nära nivåerna strax innan prisfallet 2017. Säljarens marknad är tveklöst tillbaka i huvudstaden och det är de mest attraktiva bostäderna i innerstaden som leder uppgången", säger Fredrik Kullman, vd på Bjurfors Stockholm.

Prisutveckling procent m-m 3 mån 12 mån

==============================================================

Bostadsrätter

Riket -1 1 4

Storstockholm 0 3 4

- Centrala Stockholm 1 2 4

Storgöteborg 0 2 3

- Centrala Göteborg -1 -2 3

Stormalmö -1 -3 8

- Centrala Malmö 0 2 7

Villor

Riket 0 0 4

Storstockholm 0 1 2

Storgöteborg 1 2 4

Stormalmö 0 1 7

Fritidshus 6

==============================================================

Bild: Priser bostadsrätter

image

Bild: Priser villor

image

K/T-talet anger förhållandet mellan köpeskilling och fastighetens taxeringsvärde, vilket ger en mer rättvisande bild av prisutvecklingen än enbart köpesumman.

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -