Systemair långt över förväntan

Q2 Ventilationsföretaget Systemair redovisar ett rörelseresultat om 284 miljoner kronor för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2019/2020, motsvarande en rörelsemarginal om 11,4 procent.

Väntat var enligt Infront Datas prognossammanställning ett rörelseresultat på 218 miljoner kronor och en marginal på 9,2 procent.

Nettoomsättningen var 2.483 miljoner kronor mot förväntade 2.368 miljoner. Det motsvarar en tillväxt om 15,4 procent att jämföra med förväntansbilden om 10,1 procent.

Nettoresultatet uppgick till 194 miljoner kronor. Här väntades 161 miljoner.

Per aktie blev resultatet 3:72 kronor. Infront Data-prognosen löd på 3:10 kronor per aktie.

Genomförda åtgärder och högt kapacitetsutnyttjande låg bakom det starka resultatet för Systemair.

Det skriver ventilationsföretagets vd Roland Kasper i rapporten för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2019/2020.

Räkenskapsårets andra kvartal är normalt det resultatmässigt starkaste för Systemair och i kvartalet steg rörelseresultatet 11,4 procent.

Utvecklingen uppges ha varit god på flera utav bolagets viktigare regioner, med undantag för Norden där försäljningen minskade något. I Sverige ökade dock försäljningen med 5 procent.

Bolaget bedömer att efterfrågan är fortsatt god på flera av de större marknaderna, och Roland Kasper känner tillförsikt om fortsatt organisk tillväxt under de kommande kvartalen.

"Vi följer utvecklingen på marknaden, i synnerhet i Norden, för att vara beredda att vidta åtgärder om marknaden skulle vika", skriver han dock.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -