På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Heta Listan växlar över till dränering

Heta listan Dränering och tillvaratagande av regnvatten lockar listan till Ohio. Veckans kandidat är intressant som investering på klimattemat och är samtidigt starkt kopplat till amerikanska byggmarknaden. Aktien får sällskap av ytterligare ett förslag – en leverantör av digitala telefonväxlar.

För två veckor sedan presenterades Carvana som en kandidat till Heta listan. Den nätbaserade bilhandlaren steg snabbt över triggerkursen och sedan ytterligare 7 procent. Lite turligt med tajmningen och en bra start för listans senaste affärsförslag.

H&M har lämnat listan efter att aktien sjunkit under stop loss-nivån 182,00 kronor. Inklusive utdelningen gav affärsförslaget 12 procents avkastning. I övrigt har det inte så mycket hänt på listan. För affärsförslaget Edward Lifesciences har avkastningen stigit till 5 procent.

Nu till veckans nya kandidater.

Ringcentral

Trigger 175,00 dollar                Stop loss 166,00 dollar

Amerikanska Ringcentral har jag kommenterat tidigare i en artikel publicerad i oktober. Bolaget har utvecklat en molnbaserad telefonväxel för företag. Tjänsten möjliggör samtalshantering via fasta telefoner, mobiler, datorer och surfplattor.

Tjänsterna ryms inom mjukvarunischen UCaaS eller Unified communications as a service, vilket alltså är en variant på SaaS (Software as a Service).

Gartner har hyllat bolaget som marknadsledande i sin nisch. Ett exklusivt avtal med den fysiska telefonväxelleverantören Avaya har givit Ringcentral en installerad bas om 100 miljoner användare att bearbeta. Produkten kommer att kallas Avaya Cloud Office men bygger på Ringcentrals teknologi.  Avtalet säkrar Avayas överlevnad och potentialen ökade enormt i Ringcentral. Aktien har nu konsoliderat i sidled under 2 månader och ser ut att vara mogen att fortsätta högre.

Köp aktien om den stiger över 175 dollar och sätt stopp vid 166 dollar.

Advanced Drainage Systems

Trigger 39,20 dollar                  Stop loss 37,20 dollar

Advanced Drainage Systems är ett infrastrukturbolag som säljer system för dränering och hantering av regn- samt avloppsvatten. Bolaget är marknadsledande på hantering av storm-vatten, vilket är en intressant nisch då klimatet ser ut att bli allt mer extremt. Produkten, i polymerplast, består till 60 procent av återvunnet material, vilket också gör dem till ett av de fem främsta återvinnarna i USA.

Hårdare regulatoriska krav på hur regn- och avloppsvatten tas om hand bör också gynna bolaget på sikt. Att ta vara på de stora vattenmassor som faller vid ett skyfall för att senare kunna vattna grödor, låter som en enkel sak för att skapa en bättre framtid och minska konsumtionen av grundvattnet.

Den storsäljande produkten är i grund och botten en plasttrumma och i huvudsak riktas försäljningen mot större byggprojekt. Mindre andelar av försäljningen sker också mot husbyggen och jordbruk. Närmare 90 procent av försäljningen sker på amerikanska hemmamarknaden där man är aktiv i 50 stater.

I somras annonserade bolaget ett stort förvärv. För 1,08 miljarder dollar köptes Infiltration Water Technologies. Bolaget kompletterar det befintliga erbjudandet med lösningar för gråvattenhantering, typ septiktankar och dylikt, avsedd för bostadshus och jordbruk. Bolagen sedan tidigare långt gående samarbeten.  

För räkenskapsåret som avslutas i mars 2020 spås efter förvärvet en omsättning på 1,6 miljarder dollar. Räkenskapsåret därefter tror analytikerna att omsättningen kan öka ytterligare 10 procent.

Då vänder bolaget också till vinst. Förväntat är en vinst per aktie kring 2 dollar, vilket ger ett framåtblickande p/e-tal kring 19, P/S-multipel kring 1,5.

Köp aktien om den stiger över 39,20 dollar och sätt stopp vid 37,20 dollar.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -