På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Förvaltare: Fortsatt köpläge i Moskva

Placerapodden Ryssland är en av årets starkaste börser. Denna vecka gästas Placerapodden därför av Karis Fries och Fredrik Colliander, förvaltare av Rysslandsfonden hos Carnegie Fonder. Vi pratar om hur det är att investera i Ryssland och hur duon ser på den ryska börsen.

(Reklamfritt Längd: 56.06)

Under samtalet diskuterar vi flera sektorer och aktier. Ungefärliga tidskoder nedan:

00.50 OPEC-mötet
Vi diskuterar det aktuella OPEC-mötet som äger rum i veckan. Hur ser förväntningarna ut och hur det kan påverka ryska bolag?

03.36 Karin och Fredrik berättar om sin bakgrund och om Carnegies Rysslandsfond
Vi pratar fondens utveckling, ägarfrågor och volatiliteten på ryska börsen. Fredrik och Karin berättar också om ökad stabilitet hos ryska börsnoterade bolag. Vi diskuterar antal innehav, investeringsunivers och om bolag och sektorer som fonden väljer bort. Dessutom pratar vi om miljön för börsnoteringar.

11.06 Investeringsstrategi och hållbarhet
Karin och Fredrik berättar om hur dom ser på investeringar och vilka kriterier dom tittar på. Vi pratar även om de ryska bolagens syn på hållbarhet.
Aktier som nämns: Gazprom, Norilsk Nickel, Novolipetsk och Polymetal

22.01 Hur är det att investera på den ryska börsen?
Vi pratar om informationsgivning, aktieägaransvar och hur det är att investera på den ryska börsen. Vi diskuterar även om utmaningar med att investera i Ryssland och om utlandsägandet på börsen. Dessutom pratar även vi om den låga skuldsättningen och de höga utdelningarna hos ryska bolag. Det blir dessutom en diskussion om den relativt sett låga värderingen och den höga riskpremien.
Aktier som nämns: Gazprom, Lukoil och Saudi Aramco

34.45 Hur stark kan rubeln bli?
I denna del pratar vi om den ryska rubeln och centralbankens penningpolitik. Dessutom diskuterar vi om förutsättningarna för finanspolitiska stimulanser.

38.21 Den ryska techsektorn
Karin och Fredrik ger sin syn på utvecklingen för den ryska techsektorn. Vi pratar om vilka techaktier som finns i fonden och aktier som fonden aktivt valt bort.
Aktier som nämns: Mail.ru, Naspers, Qiwi, Sperbank och Yandex

46.27 Största innehaven fonden
Karin och Fredrik nämner några av fondens största innehav. Framförallt så blir det en diskussion om gasföretaget Novatek.
Aktier som nämns: Gazprom, Novatek och Sperbank

49.25 Utsikter för 2020
Hur tänker Karin och Fredrik kring den ryska börsens förutsättningar inför 2020? Vad kommer att påverka börserna och hur kommer ryska bolag utvecklas nästa år? Dessutom ett samtal om hur sparare skall tänka kring att investera i Ryssland.

 

Klicka här för att höra podden direkt via Soundcloud

Följ Placera på Facebook , LinkedInTwitter,  Youtube och SoundCloud

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -