Fredagens alla nya aktierekar

Börs Millicom och Kambi finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

RBC Capital Markets har ändrat sina riktkurser för flera av de nordiska bankerna.

Det framgår av ett analysbrev.

För Handelsbanken höjs riktkursen till 115 kronor, från tidigare 105. För Nordea höjs riktkursen till 7:00 euro, från 6:80, medan riktkurserna för SEB och Swedbank är oförändrade på 110 respektive 165 kronor.

För norska DNB höjs riktkursen till 195 norska kronor, från tidigare 185, medan den största riktkursförändringen gäller Danske Bank som sänks till 100 danska kronor, från tidigare 120.

Rekommendationerna är oförändrade: för DNB och Swedbank outperform, för Nordea underperform, och för SEB, Handelsbanken samt Danske Bank sector perform.

Pareto Securities ser en 56-procentig kurspotential i Millicoms aktie.

"Vi har förnyat vår syn på Millicom. Vi tror att aktien kan stiga avsevärt från nuvarande nivå", skriver Pareto i en analys daterad på fredagen.

Mäklarfirman upprepar rekommendationen köp för Millicom med en uppdaterad riktkurs om 70 dollar per aktie, motsvarande omkring 675 kronor med nuvarande växelkurs.

Det kan ställas mot de omkring 433 kronorna som Millicom handlades till i Stockholm vid 10-tiden på fredagen.

Riskpremien i Millicom har ökat dramatiskt som en följd av det kaos som Kinneviks exit som majoritetsägare bidragit till, påpekar Pareto.

"Vi tror att det här är en situation som är kortlivad av naturen. Vi ser det som en möjlighet att investera i ett attraktivt tillväxtbolag till en väldigt konservativ värdering", heter det i analysen.

Pareto hänvisar till att Millicom är verksamt på marknader i Latinamerika med en stark befolkningstillväxt i kombination med en växande medelklass, vilket enligt analyshuset bäddar för en stabil tillväxt i efterfrågan på mobila och fasta bredbandstjänster under många år framöver.

Investmentbanken Bryan Garnier har höjt rekommendationen för Astra Zeneca till köp, från tidigare neutral. Det rapporterar Bloomberg News.

SEB Equities sänker riktkursen för Raketech till 21 kronor från 27 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien föll 16 procent till 11:52 kronor på torsdagen efter bolagets rapport.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Industrivärden till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 239 från 226 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från Swedbank som har ett samarbete med Kepler inom aktieanalys. Aktien i Industrivärden stängde på 221:60 kronor.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Kambi till 220 kronor från tidigare 210 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av ett morgonbrev från banken.

"Den amerikanska marknaden för sports betting växer starkt med nya stater som kommer in på marknaden i kombination med en solid tillväxt i befintliga stater. Utvecklingen bekräftar vår positiva syn på Kambi", skriver mäklarfirman.

Kambi stängde på torsdagen till kursen 180:30 kronor

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Nent till köp från behåll. Riktkursen höjs till 360 från 245 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från Swedbank som Kepler samarbetar med inom aktieanalys. Nent-aktien stängde på 294:80 kronor på torsdagen.

Morgan Stanley höjer riktkursen för Tele2 till 170 kronor från 160 kronor. Rekommendationen övervikt upprepas av banken, som höjer sina medellånga förväntningar (från 2022 och framåt) baserat på förväntningar om nya kostnadsbesparingar, skriver Bloomberg News.

Tele2 kommer troligen att avisera ytterligare kostnadsåtgärder tidigt under 2020 och då ge en uppdaterad plan på medellång sikt, enligt Morgan Stanley. Banken avser därför föregå dessa besked och hänvisar till att Tele2 hävdat sig ha större möjligheter än konkurrenterna att skära ned inom arbetsstyrkan.

Tillväxt både på omsättnings- och resultatraden (ebitda) ger samtidigt bolaget flexibilitet att ge aktieägarna utdelning - ett område där Tele2 uppges vara "bäst i klassen", enligt Morgan Stanley.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Lundbergs till sälj från behåll. Riktkursen är 360 kronor. Det skriver Bloomberg News. Aktien handlades till 379 kronor vid torsdagens stängning.

SEB Equities höjer riktkursen för Lifco till 545 kronor från 498 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det skriver Bloomberg News. Lifco-aktien stängde till kursen 500:50 kronor på torsdagen.

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -