På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Regeringen förnekar slopad flyttskatt

Skatt Regeringen förnekar att den under nästa år kommer att ha ett förslag till riksdagen om slopad uppskovsränta vid bostadsförsäljning, det säger finansmarknadsminister Per Bolunds pressekreterare.

De ursprungliga uppgifterna, som Veckans Affärer skrev om, var att uppskovsräntan skulle tas bort, men inte retroaktivt, och att förslaget skulle röstas igenom i riksdagen under första halvåret 2020.

“Det är uppskovstaket som ska höjas från och med den 1 juli nästa år och inget annat. Detta har aviserats i budgetpropositionen, men en PM har ännu inte remitterats. När det gäller slopandet av uppskovsräntan ska det ske enligt Januariavtalet. Reformen är dock inte tidssatt,” säger finansminister Magdalena Anderssons pressekreterare Isabel Lundin till Veckans Affärer.

Från den 1 juli nästa år återinförs taket för uppskov och höjs till 3 miljoner (innan avskaffandet uppgick taket till 1,45 miljoner), det har regeringen annonserat i höstbudgeten.

 

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -