Husbilar, penningtvätt och Ekholms extraknäck

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

NÄRINGSLIVSFÖRTROENDE. Svenska näringslivets förtroende för Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson ökar rejält. (DI)

ERICSSON DUCKAR OM EKHOLMS EXTRAKNÄCK. Telekombolaget tvingade Börje Ekholm att lämna Trimble-styrelsen när han tillträdde vd-jobbet, men nu är tydligen extraknäcket inte ett problem. Ericsson vill inte svara på vad som ligger bakom den ändrade bedömningen. (DI)

HETA INTERNA VD-KANDIDATER PÅ HUSQVARNA. Ett vd-byte i trädgårdsutrustningsföretaget står för dörren. Chefen för divisionen Construction, Henric Andersson, är den mest troliga vd:n erfar DI. Andra starka interna kandidater är Pär Åström och Sascha Menges. (DI)

LISTBYTARE VINNARE. I år har det varit lönsamt att köpa bolagen som vid årsskiftet avancerade i börsens storleksindelade listsystem. Bolag som vid årsskiftena mellan 2011 och 2019 har flyttat uppåt i storlekslistan har i genomsnitt givit högre årlig kurstillväxt än börsen som helhet. (DI)

KURVAN VÄNDER FÖR HUSBILAR. Företaget M Fritids ägare rustar för en ny uppförsbacke med nya stränga skatteregler för husbilar 2020. (DI)

INGVES VILL SE MER PENGAR MOT PENNINGTVÄTT. Mer pengar krävs för att granska svenska banker, enligt riksbankschef Stefan Ingves som är kritisk till hur nordiska och baltiska länder brustit i samarbetet mot penningtvätt. (Svd)

FI KRITISERAS INTERNT. Avdelningen för penningtvätt blir hårt åtgången i en ny rapport från myndighetens egna revisorer. (SvD)

FORTSATT ÖKNING I SÅLDA BOSTÄDER. Noterade bostadsutvecklare rapporterar en fortsatt uppgång i årstakt för antalet sålda bostäder i tredje kvartalet. För första gången sedan början av 2017 ökar även antalet byggstarter. (SvD)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -