Onsdagens alla nya aktierekar

Börs Handelsbanken och Swedbank finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Carnegie inleder bevakning av Cellink med köprekommendation och riktkurs 340 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

Cellink verkar inom den snabbväxande marknaden för 3D-bioprinting. Aktien handlades till 289 kronor vid 9.20-tiden på onsdagsmorgonen, upp 2,5 procent jämfört med tisdagens stängning.

Det är visserligen svårt att säga att aktien är billig, skriver Carnegie som dock anser att nuvarande värdering är motiverad av Cellinks årliga försäljningstakt (CAGR) på 48 procent under de kommande fem åren.

Nordea Markets sänker rekommendationerna för samtliga konkurrenterna i sektorn, framgår av analyser Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

Det innebär att:

* Handelsbanken sänks till sälj från behåll. Riktkursen för Handelsbankens aktie sätts till 89 kronor. Aktien stängde på 95:84 kronor på tisdagen.

* Swedbank sänks till sälj från behåll. Riktkursen sätts nu till 115 kronor (tidigare var "fair value" 150 kronor). Stängningskursen var 130:30 kronor på tisdagen.

* SEB sänks till behåll från köp. Nordea ger ingen riktkurs för aktier med behållrekommendation.

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Sampo till övervikt från jämvikt. Riktkursen dras upp till 45 från 40 euro. Det skriver Bloomberg News.

Den amerikanska banken hänvisar höjningen till att Sampos utdelningsreduktion kan medföra en möjlighet till bättre avkastning på kapital, enligt Bloomberg News. Sampo har underpresterat jämfört med konkurrensen i europeisk försäkringssektor det senaste året, då mycket på grund av orosmoln rörande stabiliteten i den progressivt ökande utdelningspolicy som varit gällande.

Sampo är också det bästa alternativet för att nå exponering för nordisk sakförsäkringsmarknad, anser Morgan Stanleys analytiker enligt Bloomberg.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -