Tisdagens alla nya aktierekar

Börs Recipharm har fått nya riktkurser och rekommendationer.

Pareto Securities har sänkt riktkursen för gruvprospekteringsbolaget Filo Mining till 25 kronor, från tidigare 4:50 kanadadollar eller cirka 32:85 kronor.

Det framgår av en analys från Pareto Securities, där analysfirman byter analytiker som bevakar bolaget.

Den nya riktkursen ligger över 50 procent högre än Filo Minings stängningskurs på måndagen om 15:90 kronor, och Pareto upprepar rekommendationen köp i Filo Mining.

Pareto Securities tar upp att Filo Mining i januari i år slutförde en initial genomförbarhetsstudie (pre-feasibility study - PFS) av sin koppar-, guld- och silverfyndighet Filo del Sol på gränsen mellan Chile och Argentina.

"Vi räknar med en värdering ('risked NAV') på omkring 275 miljoner dollar (25 svenska kronor/aktie) för PFS-stadiet i projektet", skriver Pareto.

I analysen tar Pareto också upp att det finns en betydande värderingsmässig potential beroende på resultaten från de nya borrningarna i projektet, som är planerade under de kommande fem månaderna.

Gårdagens kursfall på 13 procent i kundanskaffningsbolaget Catena Media var en konstig reaktion mot bakgrund av att rapporten indikerade att tillväxten är tillbaka.

Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys och upprepar sin köprekommendation, samtidigt som riktkursen trimmas något till 81 kronor (84).

Efter ett antal kvartal med negativ tillväxt visade rapporten på en "stark förbättring" jämfört med det andra kvartalet.

Tillväxt i USA, tidigare problemmarknader som börjar "bottna ur" och visa tillväxt, i kombination med goda utsikter för ett hyggligt fjärde kvartal, bekräftar analyshusets förväntningar om fortsatt tillväxt för Catena Media.

"Vi bedömer att den nuvarande värderingen inte återspeglar detta och upprepar köp", skriver Kepler Cheuvreux.

Catena Medias aktie föll drygt 13 procent på rapportdagen. Därmed var den senaste veckans kursuppgång inför rapporten utraderad. Hittills i år har aktien backat mer än 56 procent.

Pareto Securities höjer riktkursen för Africa Energy till 3:25 kronor från 3:10 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 2:10 kronor på måndagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Recipharm till 165 kronor från 155 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Recipharm till behåll från köp. Riktkursen sänks till 155 från 170 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken.

Aktien i Recipharm backade med 4,6 procent till 143:50 kronor på måndagen efter att bolaget presenterat nya mål och offentliggjort ett bud på Constort Medical värt mer än 6 miljarder kronor, och därtill tillhörande emissionsplaner.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -