Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är rekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan,

Börsveckan rekommenderar köp i Momentum, Maxfastigheter, Stille och CAG men avvakta i Collector och TF Bank.

Det framgår av senaste numret av Börsveckan.

Nya Momentum, efter köp av Swedol, ser attraktivt värderat ut anser Börsveckan. Aktien blir nog ingen kursraket men tidningen ser ändå framför sig att chanserna att slå index är goda och sätter köp på Momentum.

Även i Maxfastigheter ser Börsveckan köpläge och pekar bland annat på att Öresund har seglat upp som största ägare efter en riktad emission. Maxfastigheter har dessutom som ambition att dela hälften av nettovinsten.

Kursraketen Stille, verksamt inom kirurgiska instrument och operationsbord, har mer att ge, enligt Börsveckan. Rapporten för tredje kvartalet bjöd på såväl hög tillväxt som lönsamhet och framtidsutsikterna är goda.

IT-konsulten CAG:s niomånadersrapport visade negativ organisk tillväxt men positiv lönsamhetsutveckling, vilket sammantaget ändå gav en vinstökning. Den negativa kursreaktionen var rätt brutal efter rapporten, uppger Börsveckan som ser chanserna, allt sammantaget, som goda för en kursuppgång.

För nischbankerna Collector och TF Bank blir rådet att avvakta. Collectoraktien har varit en besvikelse sedan noteringen och har backat även i år. Värderingen ter sig rättvis för den som tror på ökade kreditförluster givet konjunkturutsikterna, anser tidningen.

TF Bank har levererat enligt Börsveckans förväntningar och aktieägarna har blivit rikligt belönade under resans gång, men nu tror Börsveckan att festen är över för tillfället.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -