Börsen på minus, MQ konceptvinnare

Börsen Stockholmsbörsen handlades lägre på onsdagen utan någon tydlig riktning mellan sektorer. Gamingbolaget Embracer rusade efter sin kvartalsrapport.

Inom detaljhandeln steg MQ efter en konceptnyhet medan Boozt gick motsatt riktning efter en prognossänkning.

Vid 11.45 var OMXS30 ner 0,1 procent till nivån 1.764. Aktier för 5,2 miljarder kronor hade då bytt händer. På de ledande europeiska börserna var riktningen likartad i Frankfurt och med en måttlig uppgång på 0,1 procent på Paris CAC40.

Alfa Laval parkerade i toppen i storbolagsindexet OMXS30 med en uppgång på 0,9 procent, medan Atlas Copco och Investor, steg 0,6 procent vardera. Bland de mer defensiva aktierna var det uppåt även för Securitas, som steg 0,7 procent. Securitas konkurrent G4S har satts upp på den norska oljefondens svarta lista på grund av överhängande risker att bolaget medverkar till människorättsbrott, skrev statliga investeraringsjätten i ett pressmeddelande.

I motsatt ände befann sig också en blandning av defensiva och mer cykliska aktier. Autoliv knep sista platsen och var ner 1,7 procent. Hexagon och H&M var båda ner 0,8 procent. DNB Markets har inlett bevakning av gruvbolaget Boliden med rekommendationen köp till riktkurs 300 kronor. Trots det var aktien ner 0,2 procent till 261:70 kronor.

Ur den defensiva skaran aktier backade de båda teleoperatörerna Tele2 och Telia samt medicinteknikbolaget Getinge.

Lite längre ned i listorna har kvartalsrapporter granskats och Embracer, tidigare THQ Nordic, steg 7 procent och återtog därmed det ras som förorsakades av en analytikerkapning för två veckor sedan. Såväl resultat i form av ebitda som omsättning var högre än vad analytikerna i Bloombergs sammanställning hade räknat med.

E-handlaren Boozt justerade i samband med kvartalsrapporten ner prognosen för helårets tillväxt till 23-26 procent från tidigare 27. Det gillades inte av marknaden som sänkte aktien 10,7 procent. Detta trots att prognosen för rörelsemarginalen höjdes något. I övrigt bjöd rapporten även på en minskad organisk tillväxt jämfört med föregående år.

I detaljhandelssegmentet presenterade MQ ett nytt butikskoncept som bland annat innebär att "fler typer av produkter och tjänster för människor i dagens flexibla arbetsliv", under 2020 kommer att flytta in i kedjans samtliga butiker som också byter namn till Marquet. Aktien var som mest upp 17 procent men vid lunchtid var aktien upp 10,7 procent.

I Affärsvärlden senaste nummer rekommenderas köp av Systemair, vänta med Mips och Tallink och sälj Soltech.

"Affärsvärlden noterar hur Soltech i snart fem år haussat Kina-verksamheten på hittills orealistiska målnivåer", heter det i tidningen.

Köprekommenderade Systemairs aktie var upp med 0,7 procent, medan säljstämplade Soltech backade 8,6 procent.

Graf: OMXS30 vid 9.45 torsdag den 14 november

image

Bildkälla: Infront

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -