Momentum lägger bud på Swedol

Börs Momentum lägger bud på Swedol och erbjuder aktieägarna i Swedol att välja mellan ett kontantvederlag och ett aktievederlag. Swedols styrelse rekommenderar enhälligt aktieägare att acceptera budet

För varje A- respektive B-aktie i Swedol erbjuds ett kontantvederlag om 46:50 kronor alternativt ett aktievederlag om 0,40 ny B-aktie i Momentum Group för varje A- respektive B-aktie i Swedol.

Kontantvederlaget motsvarar en premie om 34,7 procent jämfört med den volymviktade genomsnittliga betalkursen för Swedols B-aktie 30 handelsdagar före budet och en premie om 39,0 procent jämfört med stängningskursen för Swedols B-aktie den 8 november 2019. Aktievederlaget motsvarar en premie om 21,2 procent baserat på den volymviktade genomsnittliga betalkursen för Swedols B-aktie 30 handelsdagar före budet och stängningskursen för Momentum Groups B-aktie den 8 november 2019 och en premie om 25,1 procent baserat på stängningskurserna för Swedols respektive Momentum Groups B-aktier den 8 november 2019.

Swedols största aktieägare, Nordstjernan, som representerar cirka 67,0 procent av aktierna och cirka 72,4 procent av rösterna, har förbundit sig att acceptera budet och att välja aktievederlaget.

Om Momentum fullföljer budet kommer Nordstjernans aktieinnehav i Momentum Group att representera cirka 43,2-52,7 procent av aktierna och cirka 43,7-51,8 procent av rösterna (beroende på hur stor del av övriga aktieägare i Swedol som väljer aktievederlaget).

"Momentum Groups förvärv av Swedol är en industriellt logisk affär som skapar en konkurrenskraftig och finansiellt stark aktör på den nordiska marknaden för verktyg, yrkeskläder, personligt skydd och förnödenheter", heter det.

Swedol kommer att samordnas med Momentum Groups Tools-verksamhet inom koncernens affärsområde Verktyg & Förnödenheter. Swedols nuvarande vd Clein Johansson Ullenvik kommer att bli chef för affärsområdet.

De kombinerade intäkterna för tolvmånadersperioden som avslutades den 30 september 2019 uppgick till cirka 9,6 miljarder kronor (Momentum Group: 6,1 miljarder kronor; Swedol: 3,5 miljarder kronor) och det kombinerade antalet heltidsanställda medarbetare uppgick i genomsnitt under tolvmånadersperioden som avslutades den 30 september 2019 till cirka 2.800.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -