Fredagens alla nya aktierekar

Börs Investor och John Mattson finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Evli Bank höjer sin rekommendation för Endomines till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 4:70 från 4:80 kronor. Det framgår av Bloomberg. Aktien handlades till 5:08 kronor en halvtimme in i fredagssessionen.

Redburn Partners höjer sin rekommendation för Getinge till neutral från sälj. Det framgår av Bloomberg. Aktien handlades 2,2 procent upp under fredagsmorgonen, till kursen 168:55 kronor.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Brinova till köp från behåll. Riktkursen höjs till 26:50 från 24:00 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets höjer riktkursen för Recipharm till 175 kronor från 155 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien gick upp med 6,5 procent till 152 kronor på torsdagen efter bolagets rapport för det tredje kvartalet.

Nordea återupptar bevakningen av Investor med en köprekommendation och riktkursen 573 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Nordea har haft ett uppehåll i bevakningen av Investor på grund av bankens roll i EQT som har släktband till just Investor. När bevakningen upphörde i början av 2019 var rekommendationen också köp och riktkursen låg på 529 kronor.

På fredagen handlas Investor kring 503 kronor.

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Ericsson till övervikt från jämvikt. Riktkursen är 110 kronor. Samtidigt upptas konkurrenten Nokia till bevakning med rekommendationen jämvikt och riktkursen 3:70 euro. Det framgår av Bloomberg.

Ericssons aktie stängde på kursen 84:76 på torsdagen, medan Nokia stängde på 3:25 euro på Helsingforsbörsen. Den sistnämnda aktien är ned med 31 procent från senaste kvartalsrapporten i oktober, då bolaget pausade utdelning och aviserade investeringsbehov för att försvara marknadsandelar inom 5G från Ericsson och Huawei.

Carnegie höjer riktkursen för Skanska till 240 kronor från 215 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Även ABG Sundal Collier anger riktkursen 240 kronor (230) och upprepar rekommendationen köp. Samtidigt gör SEB Equities en mindre justering och höjer riktkursen med sex kronor till 205 kronor. Här upprepas rekommendationen behåll.

Skanska-aktien steg 3,2 procent till drygt 212 kronor på torsdagen efter att ha redovisat räkenskaperna för det tredje kvartalet.

Carnegie höjer sin rekommendation för Hufvudstaden till köp från behåll. Riktkursen är 180 kronor. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 161 kronor jämnt på torsdagen.

Carnegie sänker sin rekommendation för John Mattson till sälj från behåll. Riktkursen är 115 kronor. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 128:60 kronor på torsdagen.

Deutsche Bank höjer sin rekommendation för Vestas till köp från behåll. Riktkursen höjs till 700 från 610 danska kronor. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 602:40 kronor efter att kursen stigit med 11 procent sedan bolaget kvartalsrapporterat för det tredje kvartalet.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -