"Därför älskar jag Evolution Gaming"

Placerapodden Placerapodden får besök av Johan Thorén från Strand Kapitalförvaltning. Vi utvärderar rapportperioden och analyserar styrkan i börsen. Hur ser Strands investeringsstrategi ut och hur ser Johan och hans kollegor på marknaden? Dessutom blir det givetvis en diskussion kring aktier och börsen.

(Reklamfritt Längd: 1 tim)

I programmet tar vi upp flera ämnen och pratar om många aktier. Ungefärliga tidskoder nedan:

01.03 Vi inleder med att sammanfatta rapportperioden. Hur såg förväntningarna, hur blev utfallet och hur kommer  Q3 påverka Q4 och 2020? Johan kommenterar ett par bolag som har rapporterat och några som kommer att rapportera. Aktier som nämns i denna del: Climeon, Mekonomen och Nordic Waterproofing. 

11.17 Johan berättar om sin bakgrund och hur han ser på aktier som investering. 

15.05 Strand Kapitalförvaltning firar i år 15 år. Johan berättar om hur och varför han var med och startade bolaget. Johan ger också sin syn på hur han upplever att marknaden har förändrats under dessa 15 år. Ökade regleringar, mera passivt kapital och ökad fokus på hållbarhet är några av ämnena som tas upp. 

31.03 Johan berättar om aktieförvaltningen på Strand. Om såväl den diskretionär som Strand Småbolagsfond. Varför fokus på småbolag och vad är egentligen en småbolagsaktie? Vi pratar vidare om Strands investeringsstrategi, största innehaven och bra och dåliga investeringar. Aktier som nämns i denna del: Beijer Ref., Evolution Gaming, Haldex och Xvivo.

46.06 Vi pratar om dagens räntestyrda börs och Johan berättar om hur han ser på börsen närmaste månaderna.

50.22 Vi avslutar podden med att prata om två typiska Strand-aktier. Aktierna som vi diskuterar är Adapteo och Sdiptech. 

 

Klicka här för att höra podden direkt via Soundcloud

Följ Placera på Facebook , LinkedInTwitter,  Youtube och SoundCloud

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -