Efter Q3: Glaset är halvfullt igen

Placerapodden Vi har en intensiva rapportvecka bakom oss. I veckans sista Placerapodden gör vi ett försök att sammanfatta rapportstormen och framförallt analysera konsekvenserna. Till vår hjälp har vi bjudit in Niklas Wellfelt från Ålandsbanken och Anders Rudolfsson från DNB Bank.

(Reklamfritt Längd: 

Under samtalet pratar vi om flera sektorer och aktier. Ungefärliga tidskoder enligt nedan:

00.45 Vi inleder med en allmän diskussion om rapportperioden och hur man skall hantera när det kommer så många rapporter under kort tid. Vi kommer bland annat in verkstadssektorn och banksektorn. 

06.12 Hur såg förväntningarna ut inför Q3 och hur blev utfallet? Spaningar och reflektioner kring rapporterna och hur bolagen påverkades av konjunkturoro, valuta, handelskonflikter och Brexit. Hur har stora bolag klarat sig relativt småbolag?Vi diskuterar också vad vi kan förvänta oss för vinstrevideringar framöver. Aktier som nämns: Caterpillar, Dometic, SKF, Volvo

22.17 Hur kommer utfallet i Q3 komma att påverka resultaten i Q4 och nästa år? Vi pratar bland annat om vad senaste makrodatan indikerar. Och vad säger verkstadsbolagens organiska tillväxt om framtiden? 

29.36 Här fokuserar vi på verkstad. Har Atlas Copco blivit för dyr? Vi diskuterar Atlas rapport, Atlas underliggande resultattillväxten och aktiens värdering. Vi frågar oss också om man istället skall äga Volvo? Förutom Atlas Copco och Volvo, nämns även Sandvik, SKF och Epiroc. 

37.24 Här fokuserar vi på fastigheter och bygg. Hur allvarligt är det att nettouthyrningen minskat för flera fastighetsbolag? Lever sektorn kvar i den bästa av världar? Är oron för nyproduktion över? Aktier som nämns: Atrium Ljungberg, Balder, Besqab, Bonava, Castellum, Fabege, JM och Peab.  

42.48 Här fokuserar vi på bankerna. Hur var rapporterna från storbankerna och finns det något hopp för bankaktier? Vi diskuterar också pågående omstruktureringsprogram hos flera av bankerna och om det räcker för att förbättra förutsättningarna för storbankerna framöver? Aktier som nämns: Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank. 

52.02 Vi avslutar samtalet med några ytterligare spaningar från den senaste veckan. Hur stort är genombrottet för Biogens alzheimers preparat? Är Ola Ringdahl Sveriges bästa börs-VD? Har räntemarknaden "äntligen" fel? Äntligen funkar det för spelbolagen. Aktier som nämns: Bioarctic, Biogen, Evolution Gaming, Inwido, Kambi, Kindred och Lindab. 

 

Klicka här för att höra podden direkt via Soundcloud

Följ Placera på Facebook , LinkedInTwitter,  Youtube och SoundCloud

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -