Teliafavoriten, fastighetsfallet och Sveriges norska skuld

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

STORFAVORIT. Allison Kirkby är en av de hetaste kandidaterna att ta över som ny vd för Telia. Om hon får jobbet kommer Telia att styras av veteraner från ärkerivalen Tele2. (SvD)

VILL INTE SITTA PÅ LÄKTAREN. Lars-Johan Jarnheimer är tydlig med att han har för avsikt att "nosa sig in" i rekryteringen av ny vd till Telia. (SvD)

STOPPA BONNIER-AFFÄR? Det påskyndade ordförandebytet i Telia väcker frågan om regeringen har för avsikt att i sista minuten försöka stoppa köpet av Bonniers tv-verksamhet. "Det är ingen hemlighet att vi inte har varit positiva till affären", uppger näringsdepartementet. (DI)

RB BÖR AVVAKTA. Konjunkturinbromsningen fortsätter och inflationsförväntningarna trender nedåt. Riskerna gör att räntan bör ligga stilla det närmaste året, enligt Skuggdirektionen. (DI)

GEELY BYGGER I GÖTEBORG. Kinesiska Geely plöjer ner 3 miljarder kronor i ett nytt kontorskvarter på Lindholmen i Göteborg. Här ska fordonstillverkarens Sverigeverksamhet samordnas. (DN)

KURSFALL FÖR FASTIGHETSBOLAG. Kurserna har rusat under året men på måndagen var det tunga fall för fastighetsbolagen. Trots det spår toppchefer fortsatt goda tider, tack vare låga räntor. (Svd)

LÖNEAVTAL. Insatsen är hög inför LO-fackens möte på onsdagen. Om inte LO enas om att förhandla gemensamt ökar konfliktrisken. (DI)

HETA INVESTERINGAR. Företagsobligationer blir allt hetare för svenska investerare, och kapitalet i räntefonder har fördubblats på tio år. (DI)

SVAG NOK. Sveriges allt dystrare ekonomi är ett skäl till att den norska kronan satt nytt bottenrekord de senaste dagarna, enligt Nordkinn Assets Management. (SvD)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -