På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kennametal faller efter prognossänkning

Q1 Amerikanska Kennametal, som bland annat konkurrerar med Sandviks division Machining Solutions, sänker prognosen för helårsförsäljning och vinst.

Det framgår av ett pressmeddelande i samband med presentationen av preliminära siffror för första kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2019/2020, som inleddes i oktober.

Det första kvartalets resultat är "betydligt under förväntan utifrån marknadsförutsättningar som försämrats snabbare än väntat i samtliga regioner, och primärt inom slutmarknader inom energi och transport", skriver vd Christopher Rossi i en kommentar.

Kennametal sänker guidningen för justerad helårsvinst per aktie från intervallet 2:80-3:20 dollar till intervallet 1:70-2:10 dollar.

Helårets organiska försäljning spås komma in i intervallet -5 procent till -9 procent, att jämföra med tidigare guidning mot intervallet +2 procent till -2 procent.

Sandvik levererade sitt delår i förra veckan och den med Kennametal konkurrerande divisionen (Machining Solutions) hade under årets första nio månader minskat omsättningen med 4 procent organiskt. Motsvarande siffra för det tredje kvartalet enskilt var -7 procent, framgick av Sandviks delår.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -