Kennametal faller efter prognossänkning

Q1 Amerikanska Kennametal, som bland annat konkurrerar med Sandviks division Machining Solutions, sänker prognosen för helårsförsäljning och vinst.

Det framgår av ett pressmeddelande i samband med presentationen av preliminära siffror för första kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2019/2020, som inleddes i oktober.

Det första kvartalets resultat är "betydligt under förväntan utifrån marknadsförutsättningar som försämrats snabbare än väntat i samtliga regioner, och primärt inom slutmarknader inom energi och transport", skriver vd Christopher Rossi i en kommentar.

Kennametal sänker guidningen för justerad helårsvinst per aktie från intervallet 2:80-3:20 dollar till intervallet 1:70-2:10 dollar.

Helårets organiska försäljning spås komma in i intervallet -5 procent till -9 procent, att jämföra med tidigare guidning mot intervallet +2 procent till -2 procent.

Sandvik levererade sitt delår i förra veckan och den med Kennametal konkurrerande divisionen (Machining Solutions) hade under årets första nio månader minskat omsättningen med 4 procent organiskt. Motsvarande siffra för det tredje kvartalet enskilt var -7 procent, framgick av Sandviks delår.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -