Analytiker gillar Atlas-rapporten

Q3 Verkstadsföretaget Atlas Copco siffror för det tredje kvartalet var mycket bättre än förväntat, efter positiva överraskningar kring orderingången, försäljningen och rörelseresultatet med runt 6-8 procent vardera. Det konstaterar Deutsche Bank i en analyskommentar på måndagen.

.Särskilt affärsområdet Vakuumteknik överraskade på uppsidan, både beträffande marginaler och orderingång, noterar investmentbanken.

"Sammantaget guidar Atlas Copco-ledningen för något lägre efterfrågan sekventiellt i fjärde kvartalet, vilket inte torde komma som en överraskning givet det starka tredje kvartalet och pågående makroekonomiska osäkerheter", skriver Deutsche Bank.

Med tanke på Atlas Copcos mycket starka orderingång i det tredje kvartalet uppger sig Pareto Securities vara förvånande över de relativt optimistiska utsikterna för fjärde kvartalet som bara talar om "något lägre" efterfrågan.

"Vi räknar med att analytikernas estimat kommer att revideras upp med cirka 5 procent, och vi har rekommendationen behåll med riktkursen 300 kronor på Atlas Copco", skriver Pareto.

Atlas Copcos orderingång på 27,1 miljarder kronor i det tredje kvartalet var 8 procent högre än analytikernas genomsnittliga estimat som låg vid drygt 25,1 miljarder kronor enligt en sammanställning gjord av Infront Data.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -