Castellum: Nettoresultatet 1 051 Mkr

Q3 Fastighetsbolaget Castellum redovisar ett förvaltningsresultat på 837 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019. Väntat var 816 miljoner, enligt Infront Datas sammanställning av sju analytikers prognoser.

Hyresintäkterna uppgick till 1.329 miljoner kronor.

Nettoresultatet landade på 1.051 miljoner kronor. Här väntades 665 miljoner.

Castellums nettouthyrning uppgick till -42 miljoner kronor under det tredje kvartalet 2019, en nedgång från 29 miljoner under motsvarande kvartal för ett år sedan.

Det framgår av fastighetsbolagets kvartalsrapport.

Under det första halvåret hade Castellum en nettouthyrning på 4 miljoner kronor, varför de första nio månadernas nettouthyrning summeras till -38 miljoner.

Det tredje kvartalet blev något av ett mellankvartal för fastighetsbolaget Castellum - om än med tillväxt.

"Den skrala nettouthyrningen /…/ kan te sig oroande. Visst avspeglar den också en viss tröghet i marknaden, men är till viss del en timingeffekt", kommenterar vd Henrik Saxborn i niomånadersrapporten.

Castellum rapporterade på fredagsmorgonen ett förvaltningsresultat på 837 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019. Väntat var 816 miljoner, enligt Infront Datas sammanställning av sju analytikers prognoser.

Nettouthyrningen landade på -42 miljoner kronor för det tredje kvartalet och därmed på -38 miljoner för årets första nio månader.

"Bruttouthyrningen ligger kvar på en hög nivå /…/, men ett fåtal större uppsägningar i slutet av kvartalet medförde att nettouthyrningen blev negativ", fortsätter Henrik Saxborn, som betonar att det råder fortsatt brist på lokaler i attraktiva lägen.

Som en följd av det senare "ser bolaget positivt" på möjligheten till fortsatta hyreshöjningar. Hittills under året har hyreshöjningarna varit 5,5 procent i förvaltningsbeståndet.

Sammanfattningsvis är vd:ns slutsats att "vår verksamhet kommer att ticka och gå i god takt den närmaste framtiden, medan det långsiktiga utvecklingsarbetet kommer att avgöra våra framgångar längre fram i tiden."

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -