Rally i Asos efter bokslutsrapport

Börs Den brittiska modehandlaren Asos, som är en av Zalandos främsta konkurrenter inom e-handel, handlas upp 21 procent efter att ha släppt sin definitiva helårsrapport.

Ingen prognos lämnades, men Asos kommentarer om att det tidigare problemtyngda bolaget har haft en "solid start på det nya räkenskapsåret" mottogs positivt av marknaden.

Årsresultatet blev något bättre än väntat meddelade Asos som bland annat hänvisade till att bolaget återhämtat sig från de lagerproblem som tidigare tyngt försäljningen, skriver Bloomberg News.

Resultatet före skatt, som sjönk 68 procent jämfört med föregående år till 33,1 miljoner pund, slog analytikernas snittförväntningar med 4,1 procent.

Även om de operationella problemen, som bland annat har lett till att bolaget tvingats göra flera vinstvarningar, till stor del är lösta återstår "mycket arbete kvar för att få verksamheten tillbaka på spåret", uppgav Asos.

Vid 9.30-tiden hade Asos rusat 21 procent i London och återtog därmed lite förlorad mark efter att ha tappat närmare halva sitt börsvärde under de senaste tolv månaderna.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -