Uppflaggningen, rapporterna och separatisterna

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep,

SPLITTRING OM AF. Centerpartiet och Liberalerna är splittrade när det gäller reformeringen av Arbetsförmedlingen. Samtidigt varnar kommunerna för att kostnaderna för försörjningsstöd skenar. (DI)

KATALONIEN. Spaniens högsta domstol har dömt nio katalanska separatistledare till fängelsestraff på 9 till 13 år för deras roll i utbrytningsförsöket från Spanien 2017. Domarna ledde till stora demonstrationer i Barcelona och över 100 flygavgångar ställdes in efter sammandrabbningar mellan demonstranter och polis. Spaniens speciella sätt att räkna strafftid innebär att separatistledarna kan vara ute ur fängelset redan om 1-2 år. (SvD, DN)

UPPFLAGGNING. Det är enligt Dagens Industri högst troligt att Christer Gardells aktivistfond Cevian Capital flaggar upp för en ökad ägarandel i storbanken Nordea (DI)

RAPPORTER. En försvagad konjunktur uppges kunna sätta sin prägel på hur rapporterna för det tredje kvartalet kommer in. (SvD)

SÄLJREKOMMENDATION. Dagens Industri rekommenderar sälj för Lundbergsföretagen efter att bolaget vänt en substansrabatt till en premie. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -