Måndagens alla nya aktierekar

Börs H&M och MTG finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Berenberg Bank sänker riktkursen för Nordea till 80 kronor från 90 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 70 kronor i fredags och den har gått ned med nästan 10 procent det senaste halvåret.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för MTG till köp från behåll. Riktkursen höjs till 90 från 87 kronor. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. MTG-aktien stängde på 77:46 kronor i fredags.

Santander höjer riktkursen för H&M till 232 kronor från 196 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde strax under 200 kronor i fredags. Den har gått upp med 59 procent sedan årsskiftet.

Carnegie höjer sin rekommendation för Humana till köp från behåll. Riktkursen höjs till 65 från 50 kronor. Det framgår av en analys. Aktien i vård- och omsorgsbolaget har handlats upp med 2,7 procent till 57 kronor under den inledande handeln på måndagen.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Holmen till 265 kronor från 220 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien handlades för 243:40 kronor på måndagsförmiddagen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -