På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Nasdaq vill slänga ut Gaming Corps

Börs Gaming Corps har mottagit ett anmärkningspåstående i vilket det framgår att Nasdaq avser fatta beslut om avnotering mot bakgrund av överträdelser mot regelverket från 2016 och framåt.

"Innan beslutet fattas bereds bolaget möjlighet att inkomma med synpunkter, ett arbete som inleds omedelbart parallellt med utredning om eventuellt byte av handelsplats", skriver Gaming Corps i ett pressmeddelande.

Bolaget har till senast den 25 oktober 2019 att lämna in skriftliga synpunkter på Nasdaqs beslut.

"Gaming Corps ledning avser inkomma med synpunkter enligt instruktion. Parallellt med det arbetet utreds möjligt byte av handelsplats, båda ansatserna med syfte att fortsatt hålla aktien noterad för att tillgodose aktieägarnas intressen. Under tiden pågår bolagets produktion och försäljning som vanligt, verksamheten står oförändrad", heter det.

Gaming Corps vd Juha Kauppinen uppger att Nasdaqs besked "kom som en chock".

"Vi hade inte väntat oss att bedömningen av bolaget skulle vägas till största delen på historiska händelser. Ledning och styrelse vidhåller alltjämt att beslutet om observationsnotering december 2018 var korrekt, och vi står bakom Nasdaqs bedömning av alla historiska överträdelser. Bedömningen om Bolagets framtida förmåga till regelefterlevnad delar vi dock inte, och hoppas respektfullt att med kommande skrivelse kunna förmedla nuvarande styrelse och lednings åtagande att säkra såväl framgångsrik verksamhet som god regelefterlevnad och korrekt informationsgivning", säger han.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -