På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Regeringens flytträttsförslag faller

Flytträtten Moderaterna kommer i likhet med Liberalerna, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna rösta mot regeringens förslag om flytträtt för pensioner.

Det betyder att förslaget om en effektivare flytträtt faller. Regeringens förslag om förändrad flytträtt för individuella pensionsförsäkringar har varit kritiserat för att inte stå på spararnas sida.

I regeringens förslag, som skulle röstats igenom i november, ska försäkringsbolaget kunna ta ut en avgift för ”kvarstående anskaffningskostnader” när du vill flytta din tjänstepension. Det betyder i att du som kund upp till tio år efter att sparandet startades kan behöva betala för den provision som försäkringsbolaget betalade till en säljare då.

Sverigedemokraterna och Moderaterna vill att anskaffningskostnaderna ska anses vara betalda efter fem år. Liberalerna vill inte att anskaffningskostnader ska få tas ut som en avgift alls. Vänsterpartiet vill ha ett avgiftstak uttryckt i kronor som presenteras innan försäkringen tecknas och Kristdemokraterna är de som vill gå längst, de vill förutom ett avgiftstak också att den fria flytträtten ska gälla försäkringar tecknade före 2007.

 

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -