Spotifyhot, Södertäljevinst och klimatanalyserna

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

KÄRNKRAFTS-L. Liberalerna vill storsatsa på kärnkraft och ser den nyligen framförhandlade elektrifieringskommissionen som en möjlighet att öka trycket på Socialdemokraterna. (DI)

LÄTT DYSTER BILD. Inför kvartalsrapporterna har Dagens Industri ringt runt till några onoterade underleverantörer. Lägesbilden är blandad, med dragning nedåt. (DI)

PLUS FÖR SÖDERTÄLJE. Södertälje kan bli en vinnnare på brexit. Om Storbritannien kraschar ut ur EU står ett nytt testlabb redo på Astrazeneca. (SvD)

HOT MOT SPOTIFY. Apples planer på att slå ihop Apple Music med Apple TV+ kan komma att slå mot Spotify. (DI)

HYRA. Årets hyreshöjningar, i genomsnitt 1,9 procent, är de högsta på sex år, året innan var höjningarna 1,1 procent. Hyresgästföreningen är kritisk och menar att utvecklingen leder till problem på flera plan. (DN)

DNB VÄGER IN KLIMAT. Norska DNB ska framöver låta klimatexponering höja eller sänka väderingen i sina aktieanalyser. (DI)

FLER UPPSÄGNINGAR. Nästan dubbelt så många tvingades lämna jobbet i september som under samma månad i fjol. (SvD)

KINA OCH INDIEN VILL INTE KOMPENSERA. Världens mest folkrika länder, Kina och Indien, vill inte klimatkompensera för sitt flygande. (DN)

TUNNARE ORDER. Orderingången för tunga lastbilar i USA tunnas ut och snart är det dags för Volvo att visa hur bolagets marginaler klarar sig. (DI)

SD-STÖD. Regeringen kommer sannolikt att få igenom sitt förslag om ökad ekonomisk utjämning mellan kommuner och regioner. Detta efter att Sverigedemokraterna har bestämt sig för att rösta ja. (Ekot)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -