På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Heta Listan går in för bottenfiske

Heta Listan Bottenfiske i medicinteknik är veckans heta tema. Affärsförslaget i H&M har spelat väl ut och efter en stark rapport är allt fler positiva.

H&M-aktien har efter en stark rapport från bolaget hittat en ny plats i rampljuset. För Heta Listans del innebär det att aktien stigit 14 procent över vår triggerkurs, och att de första kursmålet 200 kronor nåddes i alla fall tillfälligt. Från publiceringen av affärsförslaget den 9 augusti tog resan två månader.

Från att vara ratad och uträknad vänder allt fler finansprofiler i sin syn på H&M, vilket kan ge ytterligare bränsle åt kursuppgången. Det är aldrig klokt att bli girig, men jag tror den positiva stämningen kan hålla i sig lite till, därför behåller jag H&M som ett aktivt affärsförslag på listan, trots aktiepriset nu stängt det tekniska gapet som fanns kring 200 kronor. För att säkra vinsten höjer jag stop loss-nivån till 190 kronor, vilket låser in en vinst på 9 procent.

Ytterligare två aktier (Cisco -8%, Paypal +6%) har fått lämna Heta Listan sedan förra publiceringen på grund av att de slagit i sina stop loss-nivåer. Cisco-aktien har förlorat sitt stöd från den stigande trendlinjen och utsikterna ser nu svagare ut tekniskt.

Ni kanske minns att jag flyttade upp stop loss-nivåerna i alla aktiva affärsförslag för ett par veckor sedan för att skydda delar av listans upparbetade vinster i stormigare börstider.

Det har resulterat i sju stängda affärsförslag. Om det var ett smart drag långsiktigt återstår att se.

Den senaste kandidaten till Heta Listan var Owens Corning, aktien har kvalat in på listan efter att aktiepriset steg över vår triggernivå. Just nu handlas dock aktien ett par procent lägre.

Tekniskt liknar bottenformation i Owens Corning den i H&M, och det finns ett gap att fylla vid 75 dollar. Men på en allt svalare börs är kan det ligga långt borta.

Nu till veckans kandidat:

Diginitana

Trigger 9,00 kr                                        Stop loss: 8,55 kr

Veckans affärsförslag är ytterligare en möjlig teknisk bottenformation. Dignitana är ett svenskt medicinteknikbolag som tagit fram produkten Dignicap Scalp. Ett kylsystem för huvudet som kan minimerar håravfallet hos patienter som genomgår kemoterapi.

Under 2017 fick bolaget ett utvidgat godkänt från amerikanska FDA, och i senaste kvartalet var det USA som drivit tillväxten. Medvetenheten om produkten ökar. Men försäljningen är fortfarande mycket begränsad. Över rullande tolv månader har bolaget omsatt drygt 41 Mkr och gjort en förlust på 16 Mkr på rörelsenivå. Börsvärdet är 477 Mkr.

För knappt en månad sedan genomförde bolaget en riktad nyemission på 42 Mkr. Det är inte den första och antagligen inte den sista som genomförts. Pengar som ska användas för bolagets vidare expansion och försäljning.

Storägare i bolaget med 20 procent av kapitalet är Greg Dingizian, han ökade nyligen sin position med ytterligare 700 000 aktier i bolaget inköpta för 5,6 Mkr, enligt Holdings.

Näst största ägare i bolaget är Avanza Pension, och enligt Avanza.se har bolaget 1 606 ägare hos banken. Handeln i aktien är dessutom relativt tunn, så räkna med att det kan svänga rejält både upp och ned. Delårsrapporten är planerad till den 19 november.

Köp aktien om den stiger över 9,00 kronor och sätt stop loss vid 8,55 kronor. Men var medveten om att detta är ett kortsiktigt affärsförslag med mycket hög risk.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -