"Du behöver inte vara först på bollen"

Placerapodden Sedan februari förvaltar Jens Barnevik den nystartade fonden Swedbank Robur Small Cap Emerging Markets. Tillsammans med Placeras Jesper Norberg och Pär Ståhl berättar han om möjligheter och risker med att investera i småbolagsaktier på tillväxtmarknader.

(Reklamfritt Längd: 1.04tim)

I podden pratar vi om många enskilda aktier och sektorer:

01:12 Jens berättar om sin fond och hans bild av nuvarande marknadsklimat.

04:04 Vi pratar om Jens bakgrund och hur han hamnade på Swedbank Robur. Dessutom pratar vi om Jens fokus på småbolagssektorn.

06:53 Varför är småbolag så intressanta? Hur ser Jens på värdering? Vad är skillnaderna mellan småbolag i Sverige och på tillväxtmarknaderna?

17:56 Vi får reda på mer om fonden. Antalet aktier som finns i fonden och hur fördelningen ser ut mellan regioner. Aktier som nämns i sammanhanget: Korea Ratings (Sydkorea) och KMC Group (Taiwan).

27:16 Jens berättar om sin investeringsprocess och vilka kriterier han värdesätter högst. Han berättar om olika länder där han investerar och olika teman han tittar på. Aktier som nämns i sammanhanget: Logo Yazilim (Turkiet) och Ulvac (Japan).

35:30 Vi fortsätter att diskutera olika tillväxtmarknader inklusive mera exotiska marknader. Hur det är att direktinvestera i dessa länder och hur man bör tänka som privatperson. Aktier som nämns i sammanhanget: Alicorp (Peru), Georgia Capital (Georgien), NLB (Slovenien), Distell (Sydafrika) och Binggrae (Sydkorea).

50:00 Jens berättar vilka sektorer han är exponerade mot och hur han tänker kring cykliskt och icke-cykliskt.

52:23 Jens redogör för några av aktierna i portföljen som har givit bra respektive dåligt bidrag till portföljen under året. Aktier som nämns i sammanhanget: Nissin Foods (Hong Kong), Getac (Taiwan) och Hollysys (Kina).

60:00 Vi avslutar med att prata om hur man skall se på risknivån i fonden.

 

Klicka här för att höra podden direkt via Soundcloud

Följ Placera på Facebook , LinkedInTwitter,  Youtube och SoundCloud

 

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -