På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Jakten på det missförstådda bolaget

Placerapodden Placerapodden får besök av hedgefondförvaltaren Mikael Petersson från Coeli. Det blev ett samtal om Mikaels fond Coeli Absolute European Equity och hans syn på marknaden. Vi diskuterar flera av Mikaels innehav. Såväl lång- som kortpositioner.

(Reklamfritt Längd: 1tim)

 

I podden tar v upp flera börsrelaterade ämnen och diskuterar flera aktier:

01:30 Mikael sammanfattar sin syn på marknaden och hans syn på börsen närmaste tiden. Vi pratar om kommande rapportperioden, sektorrotation och värdering. Aktier som nämns är ICA Gruppen, Ferrari och FANG-bolagen. 

12:30 Mikael berättar om sin bakgrund. Från Lansdowne i London till Coeli. Han berättar om skillnaden att jobba som förvaltare i London jämfört med livet som förvaltare i Sverige. 

20:03 Vi pratar om Mikaels investeringsstrategi, vikten av värdering och jakten på missförstådda bolag. Mikael berättar om sitt innehav i Getinge och pågående analys av Lindab. 

35:00 Mikael berättar hur han tänker kring kortpositioner och riskerna med att gå kort. Aktier som nämns i sammanhanget är Raysearch, ICA Gruppen och H&M. 

39:44 Vi diskuterar fondinnehavet LVMH.

45:40 Mikael redogör för några flera av hans nuvarande och tidigare innehav och vikten av börsnoteringar. Aktier som nämns är bland annat Green Landscaping och Surgical Science.

56:45 Vi avslutar samtalet med att blicka framåt mot Q3-rapporterna och vad Mikael förväntar sig förmarknadsreaktioner. 

Programledare: Jesper Norberg och Pär Ståhl

 

Klicka här för att höra podden direkt via Soundcloud

Följ Placera på Facebook , LinkedInTwitter,  Youtube och SoundCloud

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -