På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Heta Listan: Utbrott på ovansidan i Ohio

Heta Listan Recessionsrisk är veckans modeord. Trots det fiskar Heta Listan i den amerikanska byggsektorn. Veckans kandidat är ett anrikt byggmaterialbolag från Ohio.

Förra veckan höjdes stop loss-nivåerna för nästan alla våra affärsförslag. Osäkerheten låg i luften och för att skydda vinsterna var detta en nödvändighet. Tre aktier har nu fått lämna listan.

Kursfallet i Shopify har intensifierats. Sedan toppen har drygt 30 procent hyvlats av på aktiepriset. Fortfarande är det cirka 40 dollar kvar ned till det långa medelvärdet MA200.

Vår stop loss gick vid 320 dollar och Heta Listan bokför en vinst på 76 procent. Under onsdagen vände aktien tvärt uppåt och ser ut att stabiliserats kring 300 dollar. Bevakning inleds för att ta tillbaka positionen utifall det bildas en riktig bottenformation.

Waste Management handlas i skrivande stund nära stop loss-nivån 115 dollar. Kursen har dock varit under vilket innebär att Heta Listan lämnar och bokför en vinst på 21 procent. Även Waste Management hålls nu under vidare bevakning.

Tredje aktien att lämna var Mastercard. Affärsförslaget gav en vinst på 18 procent. Också här behåller Heta Listan bevakningen, för långsiktigt är aktien fortsatt intressant.

Kvar på Heta Listan som aktiva förslag är Paypal, Mcdonalds, Zoetis, H&M och Cisco.

Det är inte bara Shopify som gjorde en kraftfull vändning under onsdagskvällen. Ett positivt uttalande från Donald Trump fick världens börser att vända upp. Det oroliga varanadagsvädret består.

Nu till veckans kandidat.

Owens Corning 

Trigger 61,50 dollar                 Stop loss 56,00 dollar

Amerikanska byggmaterialbolaget Owens Corning tillverkar shingeltak, isolering, innertak och fiberglasmaterial för diverse konstruktioner. Fiberglasmaterialet används av flera industrier. Bland annat vindkraftstillverkare och den amerikanska flottan. Bolaget har 20 000 anställda och gör affärer i 33 länder.

År 1935 slogs Owens-Illinois ihop med Corning Glass Works, och då bildades Owens Corning. Knappt 20 år senare börsnoterades bolaget i New York.  Bolaget har idag ett börsvärde på 6,7 miljarder dollar.

På löpsedlarna varnar experterna för en kommande amerikansk recession. Men aktiemarknaden signalerar att Owens Corning värsta tider redan kan vara förbi. Under 2018 mer än halverades värdet på bolaget, men sedan botten, som satt strax innan årsskiftet 2018/2019, har aktiepriset stigit 50 procent.

I sex raka kvartal har Owens Corning överträffat analytikernas förväntningar på resultatet. När analytikerkollektivet nu blickar framåt förväntas en låg ensiffrig omsättningstillväxt under de kommande åren.

Däremot spås vinsten i år minska med cirka 5 procent i år. Sedan, under 2020, ljusnar det och analytikerna tror bolagets vinst per aktie kan öka med över 14 procent. Givet dessa förutsättningar handlas Owens Corning till p/e 11,5 på nästa år. Historiskt sett är det en relativt låg värdering. P/S-multipeln är 0,9, vilket är nästan hälften mot rekordnoteringarna under topp året 2017.

Bolaget har en skuldsättning motsvarande 2,5 gånger ebitda-resultatet, vilket är lite högt. Men i konsensusestimaten faller skuldsättningen snabbt under de kommande åren.

Owens Corning är inte utan risk. Det tekniska mönstret i aktien är dock mycket intressant. Vad vi ser förefaller vara en klassisk botten, följt av ett utbrott på ovansidan, vilket skedde under gårdagen. I kombination med en rimlig värdering är aktien intressant för Heta Listan.

Köp aktien om priset stiger över 61,50 dollar och sätt stopp vid 56,00 dollar.  

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -