Måndagens alla nya aktierekar

Börs Swedbank och SEB finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för SBB till behåll från köp. Det framgår av Bloomberg. Nordea redovisar inte riktkurs för aktier med neutral rekommendation. Den tidigare riktkursen var 15:50 kronor Aktien handlades kring 20:30 kronor på måndagsförmiddagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Trelleborg till 160 kronor från 145 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 140:30 kronor i fredags.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Scandic Hotels till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 90 kronor. Det framgår av Bloomberg. Aktien har gått ned med 17,5 procent de tolv senaste månaderna och stängde på 77:75 kronor i fredags.

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Swedbank till övervikt från jämvikt. Riktkursen höjs till 175 från 171 kronor. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 140 kronor i fredags och den har fallit med 29 procent sedan årsskiftet.

Morgan Stanley sänker sin rekommendation för SEB till undervikt från jämvikt. Riktkursen sänks till 95 från 101 kronor. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 92:10 kronor i fredags.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Bonava till köp från sälj. Riktkursen höjs till 122 från 115 kronor. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på 108 kronor i fredags och den gått ned drygt 5 procent den senaste månaden och ungefär lika mycket räknat från årsskiftet.

Citi Investment Research sänker sin rekommendation för Elisa till sälj från neutral. Riktkursen 40 euro kvarstår. Det framgår av en analys, enligt Bloomberg News. På fredagen stängde Elisa på 47 euro. Elisaaktien är "perfekt prissatt" efter att ha utvecklats bättre än sektorn, menar Citi. Hittills i år har Elisa gått upp 30 procent.

Analysfirman gillar den finländska mobiltelefonisektorn generellt men anser att Elisas nuvarande kurs kräver en uthållig mobil tjänsteintäktstillväxt på 3-4 procent, vilket Citi tror "kan vara optimistiskt".

För Telia behåller Citi rekommendationen sälj med en riktkurs på 38 kronor, i en separat analys enligt Bloomberg News. Telia stängde på 44:63 kronor i fredags och har stigit med 6,3 procent hittills i år.

Konsensusestimaten i marknaden för Telia är för optimistiskt kring Telias förmåga att överträffa sina mål för förändringsplanen, enligt Citi som också bedömer att Telia kan få svårt att behålla sitt fria kassaflöde stabilt vid nivån 12 miljarder kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -