Vinstvarningar, Riksgäldsbråk och inget banktrendbrott

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

RGK 1. En extern granskning ska tillsättas - men redan nu står det klart att Riksgäldens styrelse backar upp sin hårt kritiserade generaldirektör Hans Lindblad, enligt flera källor från myndighetens toppskikt. (SvD)

RGK 2. Den kritiserade Riksgäldsdirektören träffade på torsdagen finansdepartementet. Statssekreterare Jens Holm säger att regeringen ser allvarligt på situationen, men enligt finansmarkandsminister Per Bolunds pressekreterare, Frida Färlin, har regeringen fortsatt förtroende för riksgäldsdirektören. (DI)

VINSTVARNING. Sparekonomen Joakim Bornold vid Söderberg & Partners tror att marknaden ska räkna med fler vinstvarningar framöver. Vidare uppger SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall att "när konjunkturen är svagare finns förväntningar om vinstvarningar". Verkstad och fordonsindustrin pekas ut som sektorer som kan få det motigt (DI)

BANKER. Det är för tidigt att tala om ett trendbrott för bankerna, skriver Dagens Industri i en analys som ställer sig frågan om den senaste tidens kursrusning i storbankerna är ett trendbrott. Tidningen svarar att det troligen inte är ett trendbrott och att risken är stor för fortsatt volatil utveckling de närmaste månaderna. (DI)

LÄKEMEDEL. Kostnaden för forskning och utveckling har ökat för läkemedelsföretagen de senaste 20 åren konstaterar Maria Landeborn, senior strateg på Danske Bank. Hon påpekar att patent ger mindre avkastning än tidigare och att man i industrin i princip måste förvärva sig till tillväxt. Anders Blanck, vd för Läkemedelsindustriföreningen har dock en skild åsikt och påtalar att läkemedelsforskningen aldrig har haft så många substanser och produkter på gång som nu. (SvD)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -