Teliakandidater, Kappahlbudet och Vattenfalls investeringshot

Börs Här är tidningarnas nyheter i ett svep

MILJARDREFORMER. I budgetpropositionen för 2020 läggs reformer på närmare 30 miljarder kronor för att ta sig an sådant som arbetslöshet, klimatförändringar och ett växande behov i välfärden, framhåller finansministern. (DN Debatt)

NY FAVORIT TILL VD-POST I TELIA. Vid sidan av SAS-chefen Rickard Gustafsson pekas en ganska okänd svensk med toppjobb på Microsoft ut som favorit till vd-posten i Telia: Joacim Damgard nämns som het kandidat. (SvD)

SPANSKT NYVAL. Spanien rör sig mot sitt fjärde val på lika många år efter ett nytt misslyckande att bilda regering. Ett nyval ser ut att hållas i november. (Ekot)

ROBUR SÄGER JA TILL KAPPAHLBUD. Tiden för Kappahls ägare att ta ställning till Mellby Gårds bud på Kappahl går ut på fredag. Storägarna har hittills gjort tummen upp, bland dem Robur och Aktiespararna. (DI)

DÖTT LOPP I ISRAEL. Valet i Israel ser enligt prognoserna ut att ha utmynnat i ett dött lopp. (DN, Ekot)

NY FLYKTINGVÅG? Fyra år efter den stora flyktingkrisen ökar nu strömmen av flyktingbåtar till de grekiska öarna kraftigt. Grekland misstänker att Turkiet testar EU. (DN)

VATTENFALL VARNAR FÖR ELBRIST. Vattenfall varnar för att elförsörjningen i Stockholm är hotad och planerar miljardinvesteringar för att minska riskerna. Samtidigt aviserar det statliga kraftbolaget att det kan bli sänkta priser för kunderna. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -