På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Tisdagens alla nya aktierekar

Börs H&M och Nobina finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Jefferies International sänker riktkursen för Billerud Korsnäs till 112 kronor från tidigare 120 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det skriver Bloomberg.

Billerud Korsnäs meddelade på måndagen att kostnaderna för att driftsätta den nya kartongmaskinen KM7 i det tredje kvartalet väntas uppgå till 300 miljoner kronor, en fördubbling jämfört med tidigare besked. Bolaget lanserade också ett sparprogram "för att säkerställa långsiktig effektivitet och lönsamhet".

Jefferies sänker sina ebitda-estimat med cirka 8 procent efter beskedet.

Billerud Korsnäs föll nästan 7 procent på måndagen och var vid 14.30-tiden på tisdagen ned ytterligare 5 procent.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för H&M till 185 kronor från 165 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Berenberg Bank höjer sin rekommendation för Tele2 till köp från behåll. Riktkursen höjs till 157 från 115 kronor. Det framgår av en analys. Tele2-aktien stängde på 137:25 kronor på måndagen.

Berenberg Bank höjer sin rekommendation för Telia till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 42 från 37:30 kronor. Det framgår av en analys. Aktien i Telia stängde på 43:11 kronor på måndagen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Cellavision till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 293 från 254 kronor. Det framgår av en analys. Höjningen motiveras i första hand med Cellavisions förvärvar av RAL Diagnostics, ett köp bolaget offentliggjorde på måndagskvällen.

HSBC höjer riktkursen för H&M till 185 kronor från 160 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg. H&M-aktien stängde måndagens handel på 184:90 kronor efter en nedgång på 2,8 procent för dagen efter bolaget offentliggjort försäljningen under det tredje kvartalet.

RBC Capital Markets inleder bevakning av bussbolaget Nobina med betyget outperform. Riktkursen sätts till 70 kronor. Det skriver Reuters.

Goldman Sachs höjer riktkursen för H&M till 140 kronor från 130 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av Bloomberg. H&M:s aktie stängde måndagens handel på kursnivån 184:90 kronor.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -