Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är rekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan väljer i det senaste numret att köprekommendera Boozt, Jetpak och Camurus medan Bygghemma och Slitevind får nöja sig med avvakta-rekommendationer. För Vertiseit och Net Ent utfärdas säljråd.

Med en bra marknadsposition och en stark underliggande trend ser Börsveckan ett köpläge i e-handelsbolaget Boozt. Enligt Börsveckans prognoser för 2020 handlas Boozt till cirka 22,5 gånger rörelseresultatet. Det ser tidningen som en hög värdering i absoluta tal, men påpekar att det är väsentligt lägre än exempelvis Zalando.

I Jetpak lockas Börsveckan av den låga värderingen. Budbolagets ledning jobbar med lönsamhetsförbättringar. Med robusta kassaflöden och små kapitalbehov ser tidningen möjlighet till en utdelning som skulle ge en direktavkastning på över 5 procent. Rådet blir köp.

2019 ser, enligt Börsveckan, ut att bli ett bra år för Camurus. Om inga förseningar inträffar kan Brixade för behandling av opioidberoende, genom partnern Braeburn, komma ut på marknaden i början av 2020. Camurus expansion i Europa uppges ha gått väldigt bra. Värderingen är enligt Börsveckan låg, vilket mynnar ut i en köprekommendation.

Bygghemmas organiska tillväxt är inte lika imponerande som när förvärven inkluderas. Lönsamhetstrenden beskrivs däremot som positiv. Börsveckan "vill gärna syna en eller ett par rapporter" innan de kan tänka sig att utfärda en köprekommendation och rådet stannar vid avvakta.

Vindkraftsbolaget Slitevind agerar i ett nischsegment för små och medelstora projekt, men på en totalmarknad med många aktörer. Ett P/E-tal på 15 ser enligt Börsveckan ut som högt med tanke på produktionstillväxten. För den riskvillige kan Slitevind vara ett köpcase. Börsveckan väljer dock att vänta in en eller ett par rapporter och sätter rådet avvakta.

Börsveckan är inte beredda att köpa Vertiseit efter ett halvår med uppskattningsvis ensiffrig organisk tillväxt. Tidningen konstaterar även att ägare har sålt aktien och vill se att bolaget växer in i sin värdering Till dess blir rådet sälj.

Net Ents förvärv av Red Tiger beskriver Börsveckan som "en desperat åtgärd från ledningen". Inte mycket uppges tala för att gamla Net Ent kommer att gynnas av affären. Rekommendationen blir sälj.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -