På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Onsdagens alla nya aktierekar

Börs Nent och Thule finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Investmentbanken UBS höjer sin rekommendation för det danska vindkraftsföretaget Vestas till köp från tidigare neutral. Riktkursen sänks dock samtidigt från 610 till 585 danska kronor. Det framgår av Dow Jones Newswires. Vestas aktie har på onsdagen stigit 3,6 procent till drygt 551 danska kronor.

DNB Markets inleder bevakning av streamingbolaget Nent med en köprekommendation och riktkursen 280 kronor. Det framgår av en analys som släpptes på tisdagskvällen.

"Ökande konkurrens till trots, bör Nents ledande position på innehållsfronten och andra tillväxtinitiativ vara nog för att bolaget ska ta ytterligare marknadsandelar", menar DNB i analysen som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

DNB tror vidare att streamingstjänsten Viaplays tillväxt om 20-30 procent per år kommer väga upp, och mer därtill, Nent:s verksamhet inom traditionell tv och tv-reklam, en verksamhet som fortfarande har en betydande storlek, om än krympande, resonerar DNB.

Aktien i Nent, som knoppades av från MTG tidigare i år, stängde på 236 kronor på tisdagen. Nent gjorde premiär på börsen den 28 mars och handlades då i intervallet 210-238 kronor.

Goldman Sachs höjer sin rekommendation för Norsk Hydro till köp från neutral. Riktkursen höjs till 40 från 30:50 norska kronor. Det framgår av Bloomberg.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Thule till köp från behåll. Riktkursen 220 kronor kvarstår. Det framgår av ett marknadsbrev.

Morgan Stanley sänker sin rekommendation för Kone till undervikt från jämvikt. Riktkursen ligger kvar på 45 euro. Det skriver Bloomberg News. Aktien i Kone stängde på 53:46 euro i Helsingfors på tisdagen och den har gått upp med nästan 25 procent det senaste halvåret.

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -