Fallet i Zscaler fortsätter

Börs Det lilla amerikanska cybersäkerhetsbolaget Zscaler fortsätter sin resa söder ut. Efter att bolaget missat på förväntningarna kommer aktien rasa när USA-börsen vaknar.

I slutet på juli handlades Zscaler-aktien till mer än 88 dollar, en toppnivå som inte skulle visa sig bli långvarig. Den allmänna flykten från högt värderade börstillgångar har pressat ned aktien ungefär 25 procent från toppnivån. Nu riskerar fallet att tillta.

Efter att den ordinarie handeln avslutats i tisdagskväll lämnade bolaget beska besked till marknaden. Nu indikerar förhandeln att aktien kan falla ytterligare 15–20 procent när USA-börsen öppnar klockan 15.30. På cirka en och en halv månad har i så fall börsvärdet i nästan halverats.

Förutom sektorrotationen ut ur högt värderade tech-bolag är anledningen till den kraftiga baissen en sänkt guidning från bolaget sida. I senaste kvartalsrapporteringen dämpades förväntningarna om det kommande kvartalet. Omsättningen spås uppgå till mellan 89–90 miljoner dollar i bolagets första kvartal. Resultatet spås landa mellan 0 och 1 cent.

För helåret spår bolaget en justerad vinst per aktie mellan 12 och 15 cent. Omsättningen antas till 395–405 miljoner dollar.

Analytikernas konsensus för helåret låg tidigare på en justerad helårsvinst på 19 cent per aktie och en omsättning på 398 miljoner, enligt Factset.

I samband med den sänkta guidningen redogjorde bolaget också för det fjärde kvartalet i det föregående räkenskapsåret. Förlusten uppgick i perioden till 4 cent per aktie, och omsättningen steg till 86 miljoner dollar, en rejäl ökning från 56 miljoner i motsvarande period ett år tidigare.

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -