På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Heta Listan: Svår jakt i orostider

Heta Listan Heta Listans tidigare urval ser bra ut tills vidare. Med tanke på börsoron kommer inget nytt affärsförslag denna vecka.

Affärsförslaget i H&M från den 9 augusti har spelat väl ut och har nu avkastat 8 procent mätt från vår triggerkurs. Det återstår nu cirka 7 procents uppsida innan aktien stängt gapet från förra vintern. Det får initialt vara målkursen för den här kortsiktiga affären.

Förra veckans kandidat Incyte rör sig inom ett liknande kursmönster, alltså en möjlig bottenformation, men aktien föll under veckan och är nu inte i närheten av att bryta upp. Affärsförslaget lever dock fortfarande och aktien får ligga kvar som ett affärsförslag på Heta Listan tillsvidare med triggerkurs 89,00 dollar.

Resultaten för affärsförslagen är egentligen inte så mycket att kommentera, skillnaderna mot förra veckan är marginella, så när som uppgången i H&M-aktien. Och det facit är jag nöjd med tanke på oroligheterna på börsen i övrigt.

I och med orosläget som råder har det varit svårt att hitta ett nytt affärsförslag som känns riktigt bra. Börsen står och väger. Nasdaq-index som jag bevakat lite extra noga har återigen funnit stöd kring de tidigare bottnarna, vilket är ett litet styrketecken rent tekniskt.

Inget nytt affärsförslag presenteras denna vecka, men tidigare presenterade Incyte får alltså ligga kvar så länge.

Incyte

Trigger 89,00 dollar stop loss 82,50 dollar

(förslaget publicerat första gången den 22 augusti 2019)

Incyte är ett amerikanskt medicinteknik- och utvecklingsbolag. Den främsta förhoppningen är läkemedlet Jakafi. Preparatet ska användas för att behandla två typer av ovanlig blodcancer. I det här arbetet har Incyte ingått ett partnerskap med Novartis. Bolaget har också aktiva samarbeten med Eli Lilly som köpt ett antal andra preparat på licensen.

Under hösten förväntas resultat från större studier med Jakafi, enligt Morgonstar. Vilket kan om resultaten blir bra vara den trigger som aktien behöver för att stiga högre. Generellt sätt har dock nya cancerpreparat en låg chans att lyckas hela vägen till kommersialisering. Därför är risken för bakslag hög.

Min kunskap om medicinteknik är begränsad. Det som lockat Heta Listan till Incyte-aktien är en potentiell bottenformation. Att ett möjligt kursutbrott samman faller med att nya data förväntas nå marknaden tiden gör aktien intressant för den som vågar göra en riktigt våghalsig placering.

Analytikerna som följer bolaget förväntar sig att intäkterna växer relativt snabbt kommande åren. År för år varierar tillväxten mellan 13 och 18 procent fram till 2023. Vinsten per aktie väntas öka med 220 procent i år, och därefter med mellan 30 och 50 procent fram till 2023.

Incyte värderas till p/e 53 på årets förväntade resultat, vilket ger ett PEG-tal på 1,3. Om det lyckosamma scenariot som analytikerna målar upp också blir verklighet faller värderingen snabbt och på estimatet för 2023 handlas aktien till p/e 14 och har ett uppskattat PEG-tal på 0,3, enligt Factset.

Återigen, detta är en investering enbart baserad på den tekniska formationen i aktien, vilket innebär en mycket hög risknivå.

Köp aktien om den stiger över 89 dollar och sätt stopp vid 82,50 dollar.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -