Måndagens alla nya aktierekar

Börs Sobi och ICA finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Desjardins Securities sänker rekommendationen för Semafo till behåll, från tidigare köp, med riktkursen 6:00 kanadensiska dollar (6:35).

Det framgår av Bloomberg.

Semafos aktie stängde fredagens handel på kursnivån 5:24 kanadensiska dollar. På Stockholmsbörsen noterades aktien 1,5 procent upp till nivån 38 kronor vid 13.30-tiden.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Shamaran till behåll från köp. Riktkursen sänks till 0:80 från 1:00 kronor.

Det framgår av ett marknadsbrev.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Enquest till behåll från köp. Riktkursen sänks till 3:00 från 5:00 kronor.

Det framgår av ett marknadsbrev.

Nordea Markets höjer riktkursen för Kungsleden till 101 kronor från 92 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av ett morgonbrev från banken. Kungsleden stängde på 85:70 kronor i fredags och aktien har gått upp med 36 procent sedan årsskiftet. Nordeas riktkurs ligger klart högst av de banker och analyshus som följer Kungsleden, enligt den sammanställning som finns i Bloomberg-systemet.

Danske Bank återupptar bevakningen av specialistläkemedelsbolaget Sobi på måndagen och sätter rekommendationen till sälj. Det framgår av ett marknadsbrev.

Danske Banks riktkurs är 151 kronor, att ställa mot aktiens stängningskurs på fredagen strax under 169 kronor.

Säljrekommendationen motiveras främst med den ökande konkurrensen inom hemofili, det vill säga blödarsjuka, som är Sobis huvudsakliga terapiområde. Danske Bank pekar på att Sobis försäljning av Eloctate backade med 16 procent i USA under det andra kvartalet - en "försmak" av vad som komma skall i Europa när Roches produkt Hemlibra börjar vinna mark.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Ica till minska från behåll. Riktkursen höjs till 415 från 345 kronor. Det framgår av Bloomberg. Icas aktie stängde i fredags på kursnivån 482:80 kronor.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -