Optimister, bäst blankning och stopp för utländska köp

Nyheter i korthet Här är tidningarns nyheter i ett svep.

PROGNOSKRITIK. Regeringen får kritik från flera håll för att ha en alltför optimistisk bedömning av konjunkturen och för att hålla för hårt i plånboken. (SvD)

M PRIORITERAR POLISEN. Moderaterna kräver att regeringen satsar på kärnverksamhet som polis och försvar samt politik som kan öka tillväxten, enligt ekonomisk-politiske talespersonen Elisabeth Svantesson. (SvD)

FÖRSVARET. Liberalernas försvarspolitiske talesperson Allan Widman räknar med att regeringen kommer att vika ner sig i försvarsfrågan i den kommande budgetpropositionen. (DI Debatt)

UNDERSKÖTERSKOR PROTESTERAR. 16.000 undersköterskor kräver bättre arbetsvillkor. (SvD)

UTLÄNDSKA KÖP STOPPAS? Regeringen vill kunna stoppa investeringar med risker för Sverige och tillsätter en utredning. (DI)

TÖMMER LADORNA. Amerikanska storbolag har under 2019 ökat återköpen av egna aktier med 13 procent till en ny rekordnivå. Det har fått till följd att bolagens kassor nu minskar i den snabbaste takten sedan 1980. (DI)

KORT POSITION. Hedgefonden Bodenholm pekar ut danska ISS som den mest attraktiva nordiska aktien att blanka just nu. Kassaflöden är "brutalt mycket sämre", säger fondens vd Per Johansson. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -